КОНФЕРЕНЦІЇ ВНТУ електронні наукові видання, V-та Міжнародна науково-практична конференція «ЗНАННЯ. ОСВІТА. ОСВІЧЕНІСЬ» в умовах трансформації цивілізаційних процесів - 2020

Розмір шрифта: 
МОЖЛИВОСТІ ЗАСТОСУВАНЯ МЕДІАЦІЇ В ДІАЛОЗІ ПУБЛІЧНИХ СЛУЖБОВЦІВ: ТЕОРЕТИЧНИЙ ТА ПРИКЛАДНИЙ АСПЕКТ
Тетяна Cергіївна Івацко

Остання редакція: 2020-09-30

Анотація


у статті розглядаються інструменти медіації та діалогу з метою досягнення порозуміння для налагодження ефективної командної взаємодії  публічних фахівців у межах органів державної влади, освіті. Потреби та глибинні інтереси різних сторін у конфлікті та розв’язання спорів і конфліктів між людьми, застосування діалогових підходів в організації і веденні нарад, зустрічей, консультацій, публічних громадських обговорень тощо.


Ключові слова


медіація, законодавство, діалог, техніки та методи медіації, емпатія, комунікативні навички в спілкуванні, закон, репутація, освіта.

Посилання


Боженко Н.В. Медіація як один із засобів врегулювання адміністративних спорів: теоретико-історичний аспект. Право.ua. 2017. № 1. С. 95–98. URL : http://nbuv.gov.ua/UJRN/ pravo_2017_1_19.

 

Бортнікова А.Г. Правові засади застосування медіації як способу вирішення публічноправових спорів. Кваліфікаційна наукова праця на правах рукопису : автореф. дис. канд. юрид. наук : 12.00.07. Київ, 2019. 19 с.

 

Красіловська З.В. Альтернативні способи вирішення спорів у сфері державного управління: поняття та сутність. Державне управління та місцеве самоврядування. 2015. Вип. 1(24). С. 158–167.

 

[Електронний ресурс] - Режим доступу: http://www.rsu.gov.ua/en/news/zakonodavce-reguluvanna-mediacii-v-ukraini-nacionalna-konferencia-z-obgovorenna-zakonoproektiv

 

[Електронний ресурс] - Режим доступу: https://yur-gazeta.com/publications/practice/inshe/mediaciya--nova-fishka-komunikaciyi.html


Повний текст: PDF