КОНФЕРЕНЦІЇ ВНТУ електронні наукові видання, 
Перспективи розвитку машинобудування та транспорту-2025

Розмір шрифта: 
ОЦІНКА ЯКІСНОГО СТАНУ КИТАЙСЬКИХ КОВБАС МАТЕМАТИЧНИМ МОДЕЛЮВАННЯМ МЕТОДОМ ФАКТОРНИХ ПЛОЩ
Ігор Павлович Паламарчук, Yuanxia Fu

Остання редакція: 2025-05-12

Анотація


Об’єктом досліджень у даній науковій роботі стали характеристики овочевої китайської ковбаси, а саме,  вміст натрієвої солі, жиру, холестерину, нітритів, сірки та хлору. Проведення математичного моделювання грунтувалось на гіпотезі, що обрані оціночні параметри продукції, представлені у безрозмірних одиницях, створюють відповідні факторні простори, які можна обчислити за площами геометричних фігур. Отримані математичні алгоритми та їх геометрична візуалізація дозволили ефективно оцінити якість відповідного зразка продукції


Ключові слова


моделі якості; зразки овочевої ковбаси; якісні та нормативні параметри; вміст шкідливих речовин та вітамінів

Посилання


  1.  Zhou Feibai, Sun Weizheng, Zhao Mouming. Formation mechanism of volatile flavor compounds in Cantonese sausage and the effects of storage and cooking [J]. Food and Fermentation Industries, 2012, 38(3): 17-22.http://dx.doi.org/10.13995/j.cnki.11-1802/ts.2012.03.023.
  2. Haiyan W. Development and nutritional evaluation of new vegetable and meat compound sausage products [J]. Journal of Rational Clinical Medication. 2011, 4 (16): 108-109. http://dx.doi.org/10.15887/j.cnki.13-1389/r.2011.16.001.
  3.  Palamarchuk, Igor P., Adamchuk, Leonora, Palamarchuk, Vladyslav I., ... T., Hutsol, Taras, O., Bezaltychna, Olena. Assessment of the Ecological Safety of Honey with the Help of “Factor Area” Models. Sustainability (Switzerland), 2024. https://www.scopus.com/authid/detail.uri?authorId=57208018791
  4. Palamarchuk, I.Mushtruk, M., Piddubny, V., Tkachenko H.,…Modeling of the qualitative state of oilseeds from soybean seeds by multifactorial analysis of factor areas. Scifood, vol.19, 2025. https://www.scopus.com/authid/detail.uri?authorId=57208018791

Повний текст: PDF