Розмір шрифта:
РІВНЯННЯ МАСООБМІНУ ПРОЦЕСУ ІНФРАЧЕРВОНОГО СУШІННЯ РІПАКУ З ВІБРОХВИЛЬОВИМ ТРАНСПОРТУВАННЯМ ПРОДУКЦІЇ
Остання редакція: 2023-05-26
Анотація
Результатом фізико-математичного моделювання досліджуваного процесу віброхвильового терморадіаційного сушіння стало отримання рівняння масообміну при застосуванні другої теореми подібності та введення у математичну модель критеріїв Стантона, Фруда, Бурдо, величини яких відображаються через основні фактори впливу та були знайдені експериментально.
Ключові слова
інфрачервоне опромінення, терморадіаційне сушіння, ріпак, теорія розмірностей, віброхвильове транспо-ртування, віброконвеєрна машина, псевдорозріджений шар.
Посилання
- Şevik, S., Aktaş, M., Dolgun, E. C., Arslan, E., Tuncer, A. D.: Performance analysis of solar and solar-infrared dryer of mint and apple slices using energy-exergy methodology. Solar Energy, 180, 537–549 (2019).
- Delfiya, D. A., Prashob, K., Murali, S., et al.: Drying kinetics of food materials in infrared radiation drying: A review. Journal of Food Process Engineering, 45(6), e13810 (2022).
- Sun, Q., Zhang, M., Mujumdar, A. S.: Recent developments of artificial intelligence in drying of fresh food: A review. Critical reviews in food science and nutrition, 59(14), 2258–2275 (2019).
- Selimefendigil, F., Özcan Çoban, S., Öztop, H. F.: Convective drying of a moist porous object under the effects of a rotating cylinder in a channel. Journal of Thermal Analysis and Calorimetry, 141(5), 1569–1590 (2020).
- Palamarchuk, I., Palamarchuk, V., Sarana, V., Heipel, Y., Borodych, B.: Technical and economic substantiation of the process of semi-fluidisation treatment of fruit and berry products. Animal Science and Food Technology 13(2), 35–43 (2022).
- 6. Palamarchuk, I., Palamarchuk, V., Gudzenko, M., Sarana, V., Mukoid, R. (2021). Hydrolysis of vegetable raw pectin-containing materials under vibration and centrifugal mixing of liquid environment. In: Ivanov, V., at al. (eds). Advances in Design, Simulation, and Manufacturing V. DSMIE-2022. Lecture Notes in Mechanical Engineering, pp. 277–286. Springer International Publishing. (2022). doi: 10.1007/978-3-030-77823-1_28
Повний текст:
PDF