КОНФЕРЕНЦІЇ ВНТУ електронні наукові видання, 
Перспективи розвитку машинобудування та транспорту-2023

Розмір шрифта: 
РІВНЯННЯ МАСООБМІНУ ПРОЦЕСУ ІНФРАЧЕРВОНОГО СУШІННЯ РІПАКУ З ВІБРОХВИЛЬОВИМ ТРАНСПОРТУВАННЯМ ПРОДУКЦІЇ
Ігор Павлович Паламарчук, Владислав Ігоревич Паламарчук

Остання редакція: 2023-05-26

Анотація


Результатом фізико-математичного моделювання досліджуваного процесу віброхвильового терморадіаційного сушіння  стало отримання рівняння масообміну при застосуванні другої теореми подібності та введення у математичну модель критеріїв Стантона, Фруда, Бурдо, величини яких відображаються через основні фактори впливу та були знайдені експериментально.


Ключові слова


інфрачервоне опромінення, терморадіаційне сушіння, ріпак, теорія розмірностей, віброхвильове транспо-ртування, віброконвеєрна машина, псевдорозріджений шар.

Посилання


  1.      Şevik, S., Aktaş, M., Dolgun, E. C., Arslan, E., Tuncer, A. D.: Performance analysis of solar and solar-infrared dryer of mint and apple slices using energy-exergy methodology. Solar Energy, 180, 537–549 (2019).
  2.     Delfiya, D. A., Prashob, K., Murali, S., et al.: Drying kinetics of food materials in infrared radiation drying: A review. Journal of Food Process Engineering, 45(6), e13810 (2022).
  3.    Sun, Q., Zhang, M., Mujumdar, A. S.: Recent developments of artificial intelligence in drying of fresh food: A review. Critical reviews in food science and nutrition, 59(14), 2258–2275 (2019).
  4.     Selimefendigil, F., Özcan Çoban, S., Öztop, H. F.: Convective drying of a moist porous object under the effects of a rotating cylinder in a channel. Journal of Thermal Analysis and Calorimetry, 141(5), 1569–1590 (2020).
  5.    Palamarchuk, I., Palamarchuk, V., Sarana, V., Heipel, Y., Borodych, B.: Technical and economic substantiation of the process of semi-fluidisation treatment of fruit and berry products. Animal Science and Food Technology 13(2), 35–43 (2022).
  6.    6.    Palamarchuk, I., Palamarchuk, V., Gudzenko, M., Sarana, V., Mukoid, R. (2021). Hydrolysis of vegetable raw pectin-containing materials under vibration and centrifugal mixing of liquid environment. In: Ivanov, V., at al. (eds). Advances in Design, Simulation, and Manufacturing V. DSMIE-2022. Lecture Notes in Mechanical Engineering, pp. 277–286. Springer International Publishing. (2022). doi: 10.1007/978-3-030-77823-1_28

Повний текст: PDF