КОНФЕРЕНЦІЇ ВНТУ електронні наукові видання, 
Молодь в науці: дослідження, проблеми, перспективи (МН-2019)

Розмір шрифта: 
ДЕРЖАВНЕ УПРАВЛІННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНІСТЮ ПИВОВАРНОЇ ГАЛУЗІ УКРАЇНИ
Ольга Миколаївна Вус, Анжеліка Олексіївна Азарова, Людмила Миколаївна Ткачук, Олександр Мирославович Хошаба

Остання редакція: 2019-05-07

Анотація


Досліджено сутність та значення державного управління конкурентоспроможністю продукції пивоварних підприємств за сучасних умов. Визначено різні підходи до визначення поняття «конкурентоспроможність продукції». Наведено класифікацію параметрів конкурентоспроможності продукції. Виявлено основні фактори, надано їх обґрунтування та аналіз проблем державного управління у ринкових умовах і запропоновано шляхи їх вирішення.

Ключові слова


Конкурентоспроможність продукції, державне управління, конкурентні переваги, параметри, фактори

Посилання


1. Азарова А. О., Житкевич О. В. Розроблення принципів побудови раціонального методу формалізації процесу оцінювання конкурентоспроможності вітчизняних підприємств. Інноваційна економіка. № (41). 2013. С. 93–96.

2. Азарова А. О., Житкевич О. В. Метод ідентифікації рівня конкуренто спроможності підприємств. Сборник научных трудов SWORLD. Выпуск 1. Т.28. Экономика. – Иваново : МАРКОВА АД. 2014. С. 86–88.

3. Азарова А. О., Житкевич О. В. Побудова комплексної цільової програми підвищення конкурентоспроможності вітчизняних підприємств. Бізнес Інформ. 2015. № 4. С. 99–104.

4. Азарова А. О., Житкевич О. В. Аналіз існуючих програмних засобів щодо оцінювання рівня конкурентоспроможності українських підприємств. Молодий вчений. 2015. №5. C. 145–148.

5. Азарова А. О., Житкевич О. В. Управління конкурентоспроможністю вітчизняних підприємств. Науковий вісник Буковинського державного фінансово-економічного університету. Економічні науки : збірник наукових праць. Вип. 28. Ч.2. Чернівці : БДФЕУ, 2015. С. 94–96.

6. Азарова А. О., Житкевич О. В. Управління ККСП вітчизняних підприємств як базовий важіль забезпечення інноваційного розвитку економіки. Колективна монографія: Socio-economic problems of management : Collective monograph: Thorpe-Bowker®, Melbourne, Australia, 2015. pp. 209–218.

7. Azarova A., Zhytkevych O. Assessment of level of competitiveness of the enterprise by means of mathematical apparatus of artificial intelligence. Science and Education : materials of the VI International research and practice conference, Munich. 2014. pp. 169–171.

8. Azarova A., Moroz O. O., Zhytkevych O. Mathematical method of enterprise competitiveness level evaluation by using Hopfield network. Actual problems of economic. – № 11 (149). – 2013. – pp.149–154.

9. Azarova A., Zhytkevych O. Calculation methods of domestic enterprises' competitiveness evaluation Economic Annals-XXI. № 3–4 (1). 2013. pp. 93–95.

10. Azarova A., Zhytkevych O. Mathematical methods of identification of Ukrainian enterprises competitiveness level by fuzzy logic using. Economic Annals-XXI. № 9–10 (2). 2013. pp. 59–62.

11. Азарова А. А., Житкевич Е. В. Математический метод оценки количественных и качественных параметров идентификации уровня конкурентоспособности отечественных предприятий на основе нечеткой логики. Экономика и предпринимательство. № 10. 2013. С. 324–327.

12. Азарова А. А., Житкевич Е. В., Года Е. А. Математическая и структурная модели оценки конкурентоспособности отечественных предприятий. Экономика и предпринимательство. №8 (37) 2013. С. 283–286.

13. Азарова А. О. Розроблення математичного методу управління конкурентоспроможністю вітчизняних підприємств. 2016. URL : http://ir.lib.vntu.edu.ua/bitstream/handle/123456789/11258/127.pdf?sequence=3 (дата звернення: 22.04.2019).


Повний текст: PDF