КОНФЕРЕНЦІЇ ВНТУ електронні наукові видання, КУСС-2022

Розмір шрифта: 
ПРОТОТИПУВАННЯ ПРОЕКТУ IOT У СЕРВІСІ WOKWI
Сергій Михайлович Цирульник, Максим Сергійович Цирульник, Василь Миколайович Ткачук

Остання редакція: 2022-10-27

Анотація


У стратегії розвитку України Індустрія 4.0 зазначено, що актуальними та перспективними наукомісткими та інженерними послугами є: створення нових програмних продуктів, включно на технологіях 4.0; промислова автоматизація та комплексний інжиніринг; розробка та виробництво складних, малосерійних або унікальних виробів.

В умовах змішаного навчання, що пов'язано з пандемію та воєнним станом в Україні, досить актуальним є питання як набути здобувачами освіти знань та навичок, необхідних для засвоєння основ розробки та програмування embedded systems, які працюють з використанням смарт-технологій та технологій Інтернету речей.

При відсутності доступу до модулів IoT ESP8266, ESP32 у здобувачів освіти пропонується імітувати їх роботу у хмарному сервісі Wokwi.

У роботі розглядається система моніторингу температури та вологості у хмарному сервісі DWEET.IO на модулі IoT ESP8266 та комбінованому датчику DHT11. Прототипування роботи такої системи в сервісі Wokwi виконується на модулі IoT ESP32 та датчику DHT22 з імітацією передавання даних до хмарного сервісу IoT.