КОНФЕРЕНЦІЇ ВНТУ електронні наукові видання, Сучасні тенденції розвитку фінансових та інноваційно-інвестиційних процесів в Україні (2024)

Розмір шрифта: 
ПОХОДЖЕННЯ ЕКОНОМІЧНИХ РИЗИКІВ КОРПОРАТИВНОЇ ІНТЕГРАЦІЇ АКЦІОНЕРНИХ ТОВАРИСТВ
Юрій Володимирович Коровін

Остання редакція: 2024-03-15

Анотація


дослідження зосереджується на вивченні економічних ризиків, пов’язаних з процесом корпоративної інтеграції акціонерних товариств. Зазначаються основні види ризиків, такі як фінансові, операційні, ризики ринкового середовища, легіслятивні та регуляторні ризики, а також ризики залежності від постачальників, персоналу і технологій. Обговорюються можливі наслідки невдачі у врахуванні цих ризиків й важливість ефективного управління ними для успішної інтеграції. Науковий пошук закликає до ретельного аналізу ризиків, розробки стратегій мінімізації та управління ними, а також до залучення всіх зацікавлених сторін у процес управління ризиками з метою забезпечення успішної корпоративної інтеграції.


Ключові слова


економічні ризики, корпоративна інтеграція, корпоративне інтеграційне об’єднання, акціонерне товариство.

Посилання


1.Гуцалюк О.М. Теоретико-аналітичний огляд розвитку корпоративного управління в об’єднаннях акціонерних товариств. Матеріали IX Міжнародної науково-практичної конференції «Бізнес-аналітика в управлінні зовнішньоекономічною діяльністю» (м. Київ, 17 березня 2022 р.). Київ: Інтерсервіс, 2022. С. 172-179.

2. Птащенко Л.О. Збалансованість економічних інтересів: інноваційні напрями державного і корпоративного стратегічного управління: монографія. Київ: Центр учбової літератури, 2009. 296 с.


Повний текст: PDF