КОНФЕРЕНЦІЇ ВНТУ електронні наукові видання, IX Сучасні проблеми інфокомунікацій, радіоелектроніки та наносистем (СПІРН-2023)

Розмір шрифта: 
СИСТЕМА АВТОМАТИЗОВАНОГО ВИМІРУ ПАРАМЕТРІВ ПРОНИКНЕННЯ ЛІКІВ В БІОСЕРЕДОВИЩІ
Володимир Шалімов

Остання редакція: 2023-11-11

Анотація


Трансдермальні методи введення ліків стають дедалі більш популярними, тому потрібні новітні та точніші методи та інструменти для визначення параметрів проникання ліків у біологічну тканину (БТ). Пропонується нова методика вимірювання параметрів проникання у біологічну тканину та інструменти для її реалізації з оцінкою фізіологічного стану БТ . Завдяки застосуванню нового алгоритму збільшується точність вимірювання швидкості та глибини проникання ліків у біологічну тканину. Ця методика, інструменти та алгоритм значно покращують ефективність трансдермального введення ліків, ефективність ультразвукового впливу на тканину, більш точно визначають її фізіологічний стан. Запропоновані інструменти та їх апаратна реалізація забезпечують точне вимірювання температури біологічних тканин і глибин.

Ключові слова


вимір параметрів проникнення; оцінка фізіологічного стану БТ; вплив температури на точність реєстрації параметрів проникнення

Повний текст: PDF