КОНФЕРЕНЦІЇ ВНТУ електронні наукові видання, 
Перспективи розвитку машинобудування та транспорту-2025

Розмір шрифта: 
ВІБРОМЕХАНІЧНА ІНТЕНСИФІКАЦІЯ ПРОЦЕСУ СУШІННЯ
Ігор Павлович Паламарчук, Денис Олександрович Науменко

Остання редакція: 2025-05-19

Анотація


Вібраційна технологічна дія у системах переробних і харчових виробництв реалізується як ефективний засіб підвищення інтенсивності процесів, метод покращення якості кінцевого продукту та зниження енерговитрат обладнання. За конструктивними ознаками найбільш розповсюдженими серед такого технологічного оснащення є барабанні, шахтні, стрічкові, камерні, тунельні та інші, що реалізовуються на різних рівнях виробництва. На основі дослідження сучасних технологічних схем розроблено класифікацію вібраційних сушарок залежно від засобів підвищення рушійних сил процесів переробки та зберігання сільськогосподарської продукції, сировини, напівфабрикатів та готової харчової продукції.

Ключові слова


вібраційні сушарки; теплова обробка; зернова сировина; сушіння зерна; теплоносій; енергоефективність; технологічні процеси; сільськогосподарська продукція; післязбиральна обробка; зерносушильне обладнання

Посилання


1. Palamarchuk, I., Tsurkan, O., Palamarchuk, V., & Kharchenko, S. Research of competitiveness of vibrowave infrared conveyor dryer for postharvest processing of grain. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. 2016. Vol. 2 (80), P 79-85. https://doi.org/10.15587/1729-4061.2016.65887 2. Palamarchuk, I., Mushtruk, M., Stadnyk, I., Derkach, A., Boyko, Y. Heat. Exchange Optimization in Transport and Technological Machines Using Vibromechanical Intensification Lecture Notes in Mechanical Engineering, 2025, pp.792–805. https://www.scopus.com/authid/detail.uri?authorId=57208018791 3. Palamarchuk, I., Zheplinska, M., Vasyliv, V., ...Zubar, N., Martyniv, O. Evaluation of the Energy Efficiency of the Process of Vibratory Mixing of Multicomponent Bulk Raw Material of Food Industries | Ocena efektywności energetycznej procesu mieszania wibracyjnego wieloskładnikowego surowca sypkiego przemysłu spożywczego. Przeglad Elektrotechniczny. This link is disabled., 2024, (6), pp. 112–115. doi:10.15199/48.2024.06.21 https://www.scopus.com/authid/detail.uri?authorId=57208018791

Повний текст: PDF