КОНФЕРЕНЦІЇ ВНТУ електронні наукові видання, 
Перспективи розвитку машинобудування та транспорту-2023

Розмір шрифта: 
ОЦІНКА КОМБІНОВАНОЇ ВІБРАЦІЙНОЇ, КОНВЕКТИВНОЇ ТА ЕЛЕКТРООСМОТИЧНОЇ ТЕХНОЛОГІЧНОЇ ДІЇ У ПРОЦЕСІ ЗНЕВОЛОЖЕННЯ ПЕКТИНОМІСТКОЇ СИРОВИНИ
Ігор Павлович Паламарчук, Оксана Володимирівна Зозуляк

Остання редакція: 2023-05-28

Анотація


Послідовне виконання вібраційної, фільтраційної та електроосмотичної технологічної дії дозволило зменшити тривалість обробки бурякового жому при зневоложенні практично у 2 рази, ніж при виконанні фільтраційного видалення вологи у нерухомому шарі продукції. Запропонована технологія при комбінуванні відзначеними фізико-механічними чинниками дає можливість зменшити питомі енерговитрати на видалення 1 кг вологи у 2,7 рази порівняно з традиційним конвективним сушінням.


Ключові слова


вібровідцентрове вологовидалення, електроосмотичний ефект, амплітудно-частотні характеристики, буряковий жом, пектиномістка сировина, низькочастотні коливання.

Посилання


   1.    Паламарчук І. П., Липовий І. Г., Янович В. П. 2009. Розвиток конструктивних схем вібровідцентрових технологічних машин для реалізації процесів механічної обробки сільськогосподарської сировини. Вібрації в техніці та технологіях. №2(54), С. 105-115.

   2.    Паламарчук І. П., Цуркан О. В., Костенко О. М. Вібраційні процеси та обладнання у переробному сільськогосподарському виробництві. Вінниця: ВЦ ВНАУ, 2016. 266 с.

 


Повний текст: PDF