Остання редакція: 2023-05-28
Анотація
Послідовне виконання вібраційної, фільтраційної та електроосмотичної технологічної дії дозволило зменшити тривалість обробки бурякового жому при зневоложенні практично у 2 рази, ніж при виконанні фільтраційного видалення вологи у нерухомому шарі продукції. Запропонована технологія при комбінуванні відзначеними фізико-механічними чинниками дає можливість зменшити питомі енерговитрати на видалення 1 кг вологи у 2,7 рази порівняно з традиційним конвективним сушінням.
Ключові слова
Посилання
1. Паламарчук І. П., Липовий І. Г., Янович В. П. 2009. Розвиток конструктивних схем вібровідцентрових технологічних машин для реалізації процесів механічної обробки сільськогосподарської сировини. Вібрації в техніці та технологіях. №2(54), С. 105-115.
2. Паламарчук І. П., Цуркан О. В., Костенко О. М. Вібраційні процеси та обладнання у переробному сільськогосподарському виробництві. Вінниця: ВЦ ВНАУ, 2016. 266 с.