Остання редакція: 2023-06-24
Анотація
Збільшення рушійної сили процесу зневоложення пектиномісткої сировини, зокрема, бурякового жому, достатньо ефективно здійснювати шляхом проходження електричного струму через шар продукції, що попередньо ущільнюється при накладанні у зоні обробки низькочастотних коливань. Дослідження дозволили визначити основні параметри електроосмотичного ефекту в умовах однобічної дифузії за умов мінімізації енерговитрат на процес.
Ключові слова
Посилання
1. Паламарчук І. П., Липовий І. Г., Янович В. П. 2009. Розвиток конструктивних схем вібровідцентрових технологічних машин для реалізації процесів механічної обробки сільськогосподарської сировини. Вібрації в техніці та технологіях. №2(54), С. 105-115.
2. Паламарчук І. П., Цуркан О. В., Костенко О. М. Вібраційні процеси та обладнання у переробному сільськогосподарському виробництві. Вінниця: ВЦ ВНАУ, 2016. 266 с.