КОНФЕРЕНЦІЇ ВНТУ електронні наукові видання, 
Молодь в науці: дослідження, проблеми, перспективи (МН-2025)

Розмір шрифта: 
АНАЛІЗ ВИКИДІВ ГАЙСИНСЬКОГО ЦУКРОВОГО ЗАВОДУ
Ігор Володимирович Васильківський, Тарас Сергійович Тітов, Іван Сергійович Гут

Остання редакція: 2025-06-15

Анотація


Анотація

Проаналізовано схему виробничої структури відкритого акціонерного товариства «Гайсинський цукровий завод», та її вплив на довкілля. Дана характеристика джерел утворення викидів забруднюючих речовин підприємства. Запропоновані рекомендації щодо зменшення викидів цукрового виробництва відкритого акціонерного виробництва «Гайсинський цукровий завод»

 

Abstract

The scheme of the production structure of the open joint-stock company "Gaisinsky Sugar Plant" and its impact on the environment are analyzed. The characteristics of the sources of pollutant emissions of the enterprise are given. Recommendations are proposed for reducing emissions from sugar production of the open joint-stock company "Gaisinsky Sugar Plant"

Ключові слова


цукрова промисловість, виробництво цукру, викиди цукрового виробництва, забруднення атмосферного повітря, ресурсозбереження, енергозбереження

Посилання


  1. Данилишин М. С. Стан, проблеми та перспективи розвитку бурякоцукрового виробництва України / М. С. Данилишин. // Інноваційна економіка. – 2014. – №55. – С. 53–58.
  2. Цукрова галузь України в цифрах. // Національна асоціація цукровиків України. – 2019. – С. 20–29.
  3. Офіційний сайт Національної асоціації цукровиків України [http://www.sugarua.com].
  4. Цукрова галузь України в цифрах. // Національна асоціація цукровиків України. – 2019. – С. 20–29.
  5. ДСТУ 4623:2006 Цукор білий. Технічні умови – Київ: Держспоживстандарт України, 2007. – 18 с.
  6. Про затвердження Інструкції про зміст та порядок складання звіту проведення інвентаризації викидів забруднюючих речовин на підприємстві від 10.02.95 № 7 // Зареєстровано в Міністерстві юстиції України. – 15.03.1995 р. – № 61/597.
  7. Коваленко О.О., Василів О.Б., Патік Т.П. Оцінка ефективності використання води на підприємствах харчової галузі [Електронний ресурс] Режим доступу: http://www.nbuv.gov.ua/portal/natural/Otkhv/2010_25//Koval_2.pdf
  8. Державні санітарні правила планування та забудови населених пунктів, затверджені наказом МОЗ України від 19.06.1996, №173 та зареєстровані в Міністерстві юстиції України 24 липня 1996 р. за №379/1404.
  9. Збірник показників емісії (питомих викидів) забруднюючих речовин в атмосферне повітря різними виробництвами – Донецьк: Український науковий центр технічної екології, 2004.
  10. Технології захисту навколишнього середовища. Ч.1. Захист атмосфери: підручник / Петрук В.Г., Васильківський І.В., Петрук Р.В., Крусір Г.В., Клименко М.О., Сакалова Г.В. – Херсон:Олді-плюс, 2019. –432 с.
  11. Васильківський І. В., Петрук Р. В., Крусір Г. В. Клименко М. О., Сакалова Г. В. Технології захисту навколишнього середовища. Ч. 4. Технології поводження з відходами харчових виробництв. Підручник. – Херсон: Олді-плюс, 2019.- 520 с.

Повний текст: PDF