КОНФЕРЕНЦІЇ ВНТУ електронні наукові видання, Молодь в науці: дослідження, проблеми, перспективи (МН-2024)

Розмір шрифта: 
ДОСЛІДЖЕННЯ ВЗАЄМОЗВ'ЯЗКУ КОНЦЕНТРАЦІЙ ЧАСТИНОК PM2.5 І PM10 У ПОВІТРІ
Максим Олександрович Лобода

Остання редакція: 2024-04-24

Анотація


У даній роботі досліджується кореляції між концентраціями частинок PM2.5 (частинок з діаметром менше 2.5 мікрометрів) і PM10 (частинок з діаметром менше 10 мікрометрів) у повітрі. Взаємозв'язок між цими частинками є важливим для оцінки якості повітря та визначення впливу забруднення на здоров'я людей і стан навколишнього середовища.

Ключові слова


концентрація частинок; забруднення повітря; кореляція; якість повітря

Посилання


Air pollution [Електронний ресурс] – Режим доступу до ресурсу: https://www.who.int/health-topics/airpollution#tab=tab_1 – Назва з екрану.

 

Inhalable Particulate Matter and Health (PM2.5 and PM10) [Електронний ресурс] – Режим доступу до ресурсу: https://ww2.arb.ca.gov/resources/inhalable-particulate-matter-and-health – Назва з екрану.

 

What Is PM 2.5 and How Can You Reduce Your Exposure? [Електронний ресурс] – Режим доступу до ресурсу: https://molekule.com/blogs/all/what-is-pm-2-5-and-how-can-you-reduce-your-exposure – Назва з екрану.

 

What is PM2.5 and PM10? Info about particulate matter (particle pollution) [Електронний ресурс] – Режим доступу до ресурсу: https://airly.org/en/what-is-pm10-and-what-is-pm2-5/ – Назва з екрану.

 

PM10 and Air Quality: What is the Impact of Coarse Particles (Particulate Matter) [Електронний ресурс] – Режим доступу до ресурсу: https://learn.kaiterra.com/en/air-academy/pm10-particulate-matter-pollutes-air-quality – Назва з екрану.

 

heat map (heatmap) [Електронний ресурс] – Режим доступу до ресурсу: https://www.techtarget.com/searchbusinessanalytics/definition/heat-map – Назва з екрану.

 

What Is a Scatter Diagram and How to Read It? [Електронний ресурс] – Режим доступу до ресурсу: https://businessmap.io/lean-management/lean-manufacturing/root-cause-analysis/scatter-diagram – Назва з екрану.


Повний текст: PDF