КОНФЕРЕНЦІЇ ВНТУ електронні наукові видання, Молодь в науці: дослідження, проблеми, перспективи (МН-2024)

Розмір шрифта: 
ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ РЕСТОРАННОГО БІЗНЕСУ ЗАСОБАМИ КОМП’ЮТЕРНИХ МЕРЕЖ ІЗ ЗІРКОПОДІБНОЮ ТОПОЛОГІЄЮ
Ольга Іванівна Галузінська, Анжеліка Олексіївна Азарова

Остання редакція: 2023-12-25

Анотація


У статті досліджено основні аспекти побудови комп'ютерної мережі із зіркоподібною топологією, її особливості та сфери практичної реалізації. Доведено, що однією з найпоширеніших сфер застосувань зіркоподібної топології комп'ютерних мереж набув ресторанний бізнес, а саме мережі громадського харчування McDonald's, KFC та Domino's Pizza. Обґрунтовано відповідні заходи успішної реалізації механізму функціонування сфери харчування засобами комп'ютерних мереж із зіркоподібною топологією.

Ключові слова


топологія зірка; комп'ютерна мережа; особливості застосування; ресторанний бізнес

Посилання


1. Бурцева Ю., Передненко М. Особливості використання дистанційних технологій у вищій школі. Міжнародна дистанційна науково-практична конференція «Технології дистанційного навчання: впровадження, розвиток, удосконалення», Харків. Фаховий коледж НФаУ, 2021. 44-48. 

 

2. Сисоєва С. О., Осадча К. П. Стан, технології та перспективи дистанційного навчання у вищій освіті України. Інформаційні технології і засоби навчання. 2019. Том 70, №2. С. 271–284.

 

3. Косенко В. В. Принципи і структура методології ризик-адаптивного управління параметрами інформаційно-телекомунікаційних мереж систем критичного застосування. Сучасний стан наукових досліджень та технологій в промисловості. Харків. 2017. № 1 (1). С. 46–52.

 

4. Астремська І. В. Прикладні методики та основи супервізії в соціальній роботі: навчальний посібник. Миколаїв: Вид-во ЧНУ ім. Петра Могили, 2017. 396 с.

 

5. Гнусов Ю. B., Клімушин П. С., Колісник Т. П., Можаєв М. О. Аналіз систем моделювання мікроконтролерів з додатковими модулями криптографічного захисту інформації. Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Системний аналіз, управління та інформаційні технології. 2020,№1(3). С. 79-84.

 

6. Офіційний сайт McDonald's. Режим доступу :  https://www.mcdonalds.com/ua/uk-ua.html.

 

7. Галасюк С. С., Нездоймінов С. Г. Організація готельного господарства: навчально-практичний посібник. Київ : ФОП В.М. Гуляєва, 2019. 204 с.

 

8. Лівшиць І. І., Фаткіева Р. Р. Модель інтегрованої системи менеджменту для забезпечення безпеки складних об’єктів. Питання кібербезпеки. 2020. № 1 (25). С. 64–71. 

 

9. Лонціх П. А., Кунаков Е. П., Лівшиць І.І. Сучасні аспекти формування вимог в процесі впровадження ІСМ. Якість. Інновації. Освіта. 2018. № 6 (157). С. 65–71.

 

10. Крахмальова Н. А., Цикал А. П. Удосконалення процесу впровадження інноваційних технологій на підприємстві. V Всеукраїнська наукова інтернетконференція «Освітньо-інноваційна інтерактивна платформа «Студентські підприємницькі ініціативи»». 2020. С. 196-201.

 

11. Бондар Т. Л. Інформаційні технології в обліку витрат на забезпечення якості. Облік, контроль і аналіз в управлінні підприємницькою діяльністю : зб. наук. пр. ІХ Всеукр. наук.-практ. Інтернет-конф. Вінниця, 2021. Ч. 1. C. 5–7.

 

12. Бахарєва Я. В. Напрями розвитку інформаційних систем і технологій обліку підприємств малого та середнього бізнесу в Україні. Ефективна економіка. 2018. № 11. URL: http://www.economy.nayka.com.ua/pdf/11_2018/210.pdf.

 

13. Бабінська С. Я. Ведення бухгалтерського обліку в умовах впровадження сучасних інформаційних технологій. Економіка та суспільство. 2021. № 26. URL: https://economyandsociety.in.ua/index.php/journal/article/view/323/309.

 

14. Гавриленко Н., Козіцька Н. Аналітичне забезпечення цифрових трансформацій. Економіка та суспільство. 2022. № 38. URL: https://economyandsociety.in.ua/index.php/journal/article/view/1300/1254.

 

15. Гнатюк В. А. Інформаційна система аналізу операційних витрат підприємства. Облік, контроль і аналіз в управлінні підприємницькою діяльністю : зб. наук. пр. VІІІ Всеукр. наук.-практ. Інтернет-конф. Вінниця, 2020. Ч.2. С. 10–16.

 

16. Долбнєва Д. В. Стан та перспективи використання комп’ютерних технологій в обліково-аналітичній роботі вітчизняних підприємств. Облік і фінанси. 2020. № 3 (89). С. 22–29. URL: http://www.afj.org.ua/ua/article/764/.


Повний текст: PDF