КОНФЕРЕНЦІЇ ВНТУ електронні наукові видання, Молодь в науці: дослідження, проблеми, перспективи (МН-2022)

Розмір шрифта: 
Толерантність як феномен комунікації
Анна Олександрівна Судець

Остання редакція: 2022-06-06

Анотація


Анотація

Толерантність досить містке та глибоке поняття, зміст якого трактується по-різному. Воно стосується і міжнародних відносин, і діалогу культур, і міжетнічних, і міжконфесійних стосунків, тому все частіше ми приходимо до висновку, що толерантність – це феномен комунікації, з яким ми стикаємося кожного дня.

Для України увага до питання толерантності набуває особливого значення з огляду на поліетнічність і поліконфесійність нашого суспільства. І саме толерантність може стати запорукою суспільної стабільності та прогресу країни, а також дотримання миру й злагоди в усьому світі.

Abstract

Tolerance is a rather capacious and deep concept, the meaning of which is interpreted differently. It concerns international relations, intercultural dialogue, interethnic and interfaith relations, so we are increasingly coming to the conclusion that tolerance is a communication phenomenon that we face every day.For Ukraine, attention to the issue of tolerance is especially important given the multi-ethnic and multi-religious nature of our society. And it is tolerance that can guarantee the country's social stability and progress, as well as the maintenance of peace and harmony throughout the world.

Ключові слова


толерантність, феномен, комунікації, стабільність;tolerance, phenomenon, communication, stability.

Повний текст: PDF