КОНФЕРЕНЦІЇ ВНТУ електронні наукові видання, Молодь в науці: дослідження, проблеми, перспективи (МН-2022)

Розмір шрифта: 
МОДЕЛЮВАННЯ ВИРОБНИЧОЇ СИСТЕМИ ВИРОБНИЦТВА КАРАМЕЛЬНИХ ЦУКЕРОК
Валерій Вікторович Бровченко

Остання редакція: 2022-06-08

Анотація


В ході роботи розглянуто технологічний процес виготовлення карамельних цукерок, для цього проведено аналіз етапів виробництва карамельних цукерок та технологічної схеми виробництва для створення вербальної моделі системи. Створено концептуальну модель за допомогою використання UML-діаграм, структурну та інформаційну моделі. А також описано функціональну модель, що складена з дотриманням вимог до варіння карамельних сиропів та способів їх отримання, та на її основі проведено імітаційне моделювання в середовищі SciLab/Xcos.

 

 

MODELING OF THE PRODUCTION SYSTEM OF CARAMELY CANDY PRODUCTION

Abstract:

In the course of the work the technological process of making caramel candies is considered, for this purpose the analysis of stages of production of caramel candies and technological scheme of production for creation of verbal model of system is carried out. A conceptual model was created using UML diagrams, structural and information models. Also, a functional model is described, compiled in compliance with the requirements for cooking caramel syrups and methods for their production, and on its basis simulation was performed in SciLab / Xcos.



Ключові слова


технологічний процес; моделювання виробничих систем; імітаційне моделювання; technological process; modeling of production systems; simulation modeling

Посилання


Зубченко, А.В. Технология кондитерского производства: учебное пособие для вузов / А.В. Зубченко. – Воронеж: Воронеж. гос. технол. акад., 2019. – 432 с.

 

Маршалкин, Г.А. Производство кондитерских изделий / Г.А. Маршалкин. – М.: Колос, 2004. – 272 с.

 

Ерин С. В. Scilab - примеры и задачи: практическое пособие/С. В. Ерин - М.: Лаборатория "Знания будущего", 2017. -154 с.


Повний текст: PDF