КОНФЕРЕНЦІЇ ВНТУ електронні наукові видання, Молодь в науці: дослідження, проблеми, перспективи (МН-2022)

Розмір шрифта: 
ЗАПРОВАДЖЕННЯ ІННОВАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ У ФОРМІ ТЬЮТОРСТВА В ОСВІТНЬОМУ ПРОЦЕСІ
Максим Іванович Урсан, Ірина Володимирівна Хом'юк, Тетяна Геннадіївна Кирилащук

Остання редакція: 2022-06-16

Анотація


У статті запропоновано систему тьюторства в освітньому процесі як підхід для розвитку особистісних та професійних навичок студентів, а також доведено підвищення актуальності тьюторства в умовах європейського напрямку та інтернаціоналізації освіти в Україні.


Ключові слова


тьютор, технологія, діяльність, вища школа, індивідуальне навчання

Посилання


1. Лукіна Т. О. Тьютор / Т. О. Лукіна // Енциклопедія освіти/ гол. ред. акад. В. Г. Кремінь. – К., 2008 – С. 924.

2. Бойко А. М. Інтегрований курс теорії та історії педагогіки : індивідуальні тьюторські завдання для студ. II-V курсів : навч.-метод, посіб. / А. М. Бойко. – Полтава, 2007. – 358 с.

3. Хом’юк І. В. Сучасні ролі викладача в освітньому процесі вищої школи в контексті компетентнісного підходу    / І. В. Хом’юк // Формування ключових і предметних компетентностей засобами сучасних освітніх технологій: матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, присвяченої 90-річчю Криворізького державного педагогічного університету та 60-річчю психолого-педагогічного факультету (спеціальності Початкова освіта) [Кривий Ріг, 21 листопада 2019 р.]/ Міністерство освіти і науки України, Криворізький державний педагогічний університет. – Кривий Ріг: КДПУ. – С. 213-216.

4. Інноваційні технології в освітньому процесі / І. В. Хом’юк, В.А.Петрук, О.А.Голюк, В.В.Хом’юк: Монографія, Вінниця: ВНТУ, 2020, 88 с.


Повний текст: PDF