КОНФЕРЕНЦІЇ ВНТУ електронні наукові видання, Молодь в науці: дослідження, проблеми, перспективи (МН-2021)

Розмір шрифта: 
ЗАХИСТ ПЕРСОНАЛЬНИХ ДАНИХ В ІНТЕРНЕТ-МЕРЕЖІ. КІБЕРГІГІЄНА У СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ.
Максим Всеволодович Луканов

Остання редакція: 2021-04-30

Анотація


В даній статі розглянуто питання захисту персональних даних в мережі інтернет. Проаналізовано сучасний стан загального рівня безпеки у соціальних мережах, інтернет магазинах, форумах та інших сервісів, якими користуються люди різних вікових категорій. Прохарактеризовано основні загрози, які виникають під час користування інтернетом. Запропоновано модель поведінки користувача у соціальних мережах, враховуючи правила кібергігієни з їх обґрунтуванням та представленням актуальності.


Посилання


  1. Конституція України [Електронний ресурс] – Режим доступу до ресурсу: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/254%D0%BA/96-%D0%B2%D1%80#Text.
  2. Загрози при роботі в Інтернеті і їх уникнення [Електронний ресурс] – Режим доступу до ресурсу: https://sites.google.com/site/informacijnesuspilstvo26/informacijni-tehnologiie-u-suspilstvi/urok-4-zagrozi-pri-roboti-v-interneti-i-ieh-uniknenna Конституція України [Електронний ресурс] – Режим доступу до ресурсу: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/254%D0%BA/96-%D0%B2%D1%80#Text
  3. 1. ДаникЮ. Г., ГрищукР. В. Основи кібернетичної безпеки : монографія. Житомир : ЖНАЕУ, 2016. 636 с.
  4. Даник Ю. КІБЕРОСВІТА ТА ЇЇ ОСОБЛИВОСТІ : дис. докт. техн. наук / Даник Юрій, 2019. – 17 с.

Повний текст: PDF