КОНФЕРЕНЦІЇ ВНТУ електронні наукові видання, Молодь в науці: дослідження, проблеми, перспективи (МН-2021)

Розмір шрифта: 
ЗМІНА ОРГАНОЛЕПТИЧНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ МАНГО ПРИ ЗБЕРІГАННІ
Олена Омелянівна Мороз, Світлана Омелянівна Белінська, Крістіна Леонідівна Остапчук, Анастасія Сергіївна Петренко

Остання редакція: 2021-01-10

Анотація


Досліджено споживні властивості плодів манго сорту Томмі Аткінс країни походження Бразилія.  Встановлено, що за температури зберігання 20°С на восьму добу відбувається незначне зів’янення плодів, втрачається блиск шкірки, проте смакові властивості не змінюються. На 20 добу зберігання плоди втрачають привабливість: на поверхні проявляються смуги та плями, суттєво погіршується консистенція, смак і запах.

Abstract

The consumer properties of Tommy Atkins mango fruit of Brazilian origin have been studied. It was found that on the eighth day of storage at a temperature of 20 ° C there is a slight fading of the fruit, loss of skin luster, which did not affect the taste. On the 20th day of storage, the fruits lose their attractiveness: streaks and spots appear on the surface, the consistency, taste and smell significantly deterioratе.

 


Ключові слова


манго; споживні властивості; втрати маси; збереженість якості; mango; quality; consumer properties; weight loss; storage quality

Посилання


1. Котоман Н. Манго – царский фрукт. URL: https://travelask.ru/articles/mango-tsarskiy-frukt.

2. Сорта и разновидности манго. URL:   https://orchardo.ru/43735-vidyi-mango-foto-i-nazvaniya.html#i-19

3. Brazilian mango season to start second week of August. URL:   https://www.freshplaza.com/article/9237823/brazilian-mango-season-to-start-second-week-of-august/.

4. Зовнішня торгівля окремими видами товарів за країнами світу за липень-жовтень 2020 року. URL:  http://www.ukrstat.gov.ua/

5.  Стандарт ЕЭК ООН FFV-45, касающийся сбыта и контроля товарного качества манго. URL:  https://unece.org/fileadmin/DAM/trade/agr/meetings/wp.07/2012/RefDocs/45Mangoes_2012_r.pdf


Повний текст: PDF