КОНФЕРЕНЦІЇ ВНТУ електронні наукові видання, 
Молодь в науці: дослідження, проблеми, перспективи (МН-2021)

Розмір шрифта: 
ОБ’ЄМНО-ПЛАНУВАЛЬНІ РІШЕННЯ РЕСТОРАННИХ КОМПЛЕКСІВ ПРИ РЕВІТАЛІЗАЦІЇ ПРОМИСЛОВИХ ОБ’ЄКТІВ
Альона Василівна Бондар, Олег Вікторович Дмитрів, Віктор Павлович Ковальський, Віта Сергіївна Абрамович

Остання редакція: 2020-12-16

Анотація


The results of the analysis of the principles of making spatial planning decisions of restaurant complexes in the revitalization of industrial facilities are presented.

It is established that the spatial planning decisions of new restaurant complexes depend on architectural features, storeys and planning of industrial buildings, the state of their structures. The town-planning location of the institution also has a great influence. Determined that in the revitalization of industrial sites should strive to create a single urban area with the existing environment.


 


Ключові слова


revitalization, renovation, industrial facility, restaurant, spatial planning solutions, spatial organization of the building, architectural and planning schemes of restaurants.

Посилання


[1] ДБН В.2.2-25:2009. Будинки і споруди. Підприємства харчування (заклади ресторанного господарства). [Чинний від 01-09-2010]. Вид. офіц. Київ : Мінрегіонбуд України, 2010. 83 с.

[2] Організація виробництва та обслуговування споживачів в закладах ресторанного господарства : навч. посіб. / За заг. ред. В. А. Антонової. Донецьк : ДонНУЕТ, 2007. 326 с.

[3] Апатенко Т. М. Методичні рекомендації до організації самостійної роботи, проведення практичних занять і виконання курсової роботи з дисципліни «Проектування об’єктів готельно-ресторанного господарства» (для студентів денної та заочної форм навчання спеціальності 241 – Готельно-ресторанна справа). Харків : ХНУМГ ім. О. М. Бекетова, 2019. 39 с.

[4] Апатенко Т. М. Конспект лекцій з дисципліни „Проектування об’єктів готельно-ресторанного господарства” (для студентів 4 курсу за напрямом підготовки 6.140101 „Готельно-ресторанна справа”). Харків : ХНУМГ ім. О. М. Бекетова, 2015. 33 с.

[5] Терешкін О. Г., Балацька Н. Ю. Конспект лекцій з курсу «Проектування об’єктів готельно-ресторанного господарства». Харків : ХДУХТ, 2016. 135 с.

[6] Гайко Ю. І., Шишкін Е. А. Методичні рекомендації для організації самостійної роботи, проведення практичних занять і виконання розрахунково-графічних робіт із навчальної дисципліни «Реновація промислових будівель». Харків : ХНУМГ ім. О. М. Бекетова, 2019. 16 с.

[7] Івашко О. Д. Досвід ревіталізації нерентабельних промислових підприємств під нові функції. Містобудування та територіальне планування. Вип. 68. Київ, 2018. С. 198-209.

[8] Іваночко У. І., Засадій М. Л. Особливості архітектурно-просторової організації громадської забудови на реструктуризованих промислових територіях. Містобудування та територіальне планування. Вип. 50. Київ, 2013. С. 245-254. URI: http://nbuv.gov.ua/UJRN/MTP_2013_50_35. (дата звернення: 15.11.2020).

[9] Кисіль С. С., Бармашина Л. М. Аналіз формування інтер'єрів промислових будівель, що не використовуються за основним функціональним призначенням та були піддані реновації. Сучасні проблеми архітектури та містобудування. Київ, 2011. № 26. С. 307-315.

[10] Дмитрів О. В., Ковальський В. П., Бондар А. В. Ревіталізація промислових об’єктів у центральній частині міста на прикладі ресторану «Neon». Інноваційні технології в будівництві-2020: матеріали міжнар. наук.-техн. конф., м. Вінниця, 10.11.2020 – 12.11.2020 р. Вінниця, 2020. URL: https://conferences.vntu.edu.ua/index.php/itb/itb2020/paper/viewFile/10851/9055. (дата звернення: 20.11.2020).

[11] Белинь Т. І., Абрамович В. С., Ковальський В. П. Принципи та прийоми архітектурнопланувальної організації будинків культури та дозвілля. Всеукраїнська науково-практична Інтернет-конференція студентів, аспірантів та молодих науковців «Молодь в науці: дослідження, проблеми, перспективи» (МН-2020): м. Вінниця, 18-29 травня 2020 р. С. 189-192. URL: https://conferences.vntu.edu.ua/index.php/mn/mn2020/paper/viewFile/8659/7246. (дата звернення: 15.11.2020).


Повний текст: PDF