КОНФЕРЕНЦІЇ ВНТУ електронні наукові видання, Молодь в науці: дослідження, проблеми, перспективи (МН-2021)

Розмір шрифта: 
ВІБРАЦІЙНА УСТАНОВКА ІЗ ГІДРОІМПУЛЬСНИМ ПРИВОДОМ ДЛЯ УЩІЛЬНЕННЯ ЛИВАРНИХ СУМІШЕЙ
Олександр Дмитрович Манжілевський

Остання редакція: 2021-05-10

Анотація


Запропоновано нову конструкцію вібраційної машини, що використовується у ливарному виробництві для ущільнення сумішей. Така установка забезпечує можливість роботи в широкому діапазоні частот та робочих амплітуд. Використання гідроімпульсного привода в конструкції вібраційної установки дозволило значно збільшити вантажопідйомність при зниженні габаритів і маси привода та металоємності конструкції в цілому; підвищити продуктивність вибивання опок, у тому числі і за рахунок можливості налаштування гідропривода на роботу як у віброударному, так і у вібраційному режимах

Ключові слова


ливарне виробництво, вібраційна машина, гідроімпульсний привод; foundry production, vibrating machine, hydropulse drive

Посилання


1. Искович-Лотоцкий Ростислав Дмитриевич. Машины вибрационного и виброударного действия / Р.Д. Искович-Лотоцкий, И.Б. Матвеев, В.А. Крат. – К.: Технiка, 1982. – 576 с.

2. Машиностроение. Энциклопедия/ Ред.совет: К.В. Фролов и др. – М: Машиностроение, 2005. – ТЛУ-4: Машины и оборудование кузнечно- штамповочного и литейного производства/ Ю.А. Бочаров, И.В. Матвеенко и др.; Под общ.ред. Ю.А. Бочарова, И.В. Матвееико. – 926с.

3. Іскович-Лотоцький, Р. Д. Віброабразивна обробка деталей на установках з гідроімпульсним приводом : монографія / Р. Д. Іскович-Лотоцький, О. Д. Манжілевський. – Вінниця : ВНТУ, 2013. – 152 с.

Повний текст: PDF