КОНФЕРЕНЦІЇ ВНТУ електронні наукові видання, Сучасні тенденції розвитку фінансових та інноваційно-інвестиційних процесів в Україні (2024)

Розмір шрифта: 
ІННОВАЦІЙНА СКЛАДОВА ІНВЕСТИЦІЙНОГО ПРОЕКТУ
Ірина Олександрівна Григорук

Остання редакція: 2024-02-27

Анотація


У статті визначено сутність категорії «інновації» та об'єднання в ній матеріальних та нематеріальних ознак, які характеризуються якісно різними категоріями. Обґрунтовано імовірнісний характер інноваційної ознаки. Враховуючи те, що інвестиційний проект набуває інноваційні властивості не відразу після початку його реалізації, а на наступних його стадіях - умовно розділили інновації на два види: потенційні та реальні. Запропонували схему трансформації потенційних інновацій у реальні, яка дозволяє комплексно підійти до інноваційного процесу та визначення інноваційної складової.

Ключові слова


інновація, інвестиція, інвестиційний проект, потенційні інновації, реальні інновації

Посилання


1. Костирко Л. А., Мартінов А. А. Ідентифікація інноваційних витрат у процесі управління інноваційною діяльністю. Вісник СНА ім. В. Даля №4 (98). 2006. Ч. 1.-е. 125-130.

2. Туренко А.М., Дмитієв І.А., Іванілов О.С., Шевченко І.Ю. Словник економіста та
підприємця. Х: ХНАДУ, 2018. 340 с.

3. Bokovets, V. ., Moskvichova, O. ., Hryhoruk, I. ., & Suprunenko, S. . (2020). The ways of Improving the Innovation Management in Ukraine Using the International Development. European Journal of Sustainable Development, 9(2), 203. https://doi.org/10.14207/ejsd.2020.v9n2p203.


Повний текст: PDF