КОНФЕРЕНЦІЇ ВНТУ електронні наукові видання, Сучасні тенденції розвитку фінансових та інноваційно-інвестиційних процесів в Україні (2024)

Розмір шрифта: 
АДАПТИВНЕ УПРАВЛІННЯ ПЛАТОСПРОМОЖНІСТЮ МСП В КОНТЕКСТІ ВОЄННОЇ ЕКОНОМІКИ
Олександр Сергійович Трегубов

Остання редакція: 2024-02-27

Анотація


Розглядаються виклики та стратегії, які стосуються платоспроможності малих та середніх підприємств (МСП) в Україні у воєнний період. Аналізуються основні перешкоди, зокрема обмежений доступ до фінансових ресурсів, збільшення вартості кредитів та високий рівень економічної невизначеності. Заропоновано комплексний погляд на інструменти фінансового менеджменту, які можуть бути адаптовані для поліпшення фінансової стійкості та розвитку МСП у таких умовах, зокрема через залучення державної підтримки та оптимізацію внутрішніх виробничих процесів.

Ключові слова


малі та середні підприємства, платоспроможність, фінансове управління, адаптація бізнесу

Посилання


1. Захарова Н. Ю. Фінансові аспекти управління розвитком підприємств в умовах невизначеності. Інтеграція освіти, науки і бізнесу: монографія / за ред. А. В. Череп. Запоріжжя : Видавничий дім «Гельветика», 2022. С. 25–30.

2. Пономарьов І. Ф., Полякова Е. І., Легченко О. А. Удосконалення механізму управління політикою платоспроможності  підприємства. Економіка промисловості. 2007. №1. С. 119–132.

3. Томчук О., Трегубов О., Андронік О. Фінансові аспекти управління платоспроможністю малого та середнього бізнесу в умовах війни. Економіка та суспільсьво. 2023. №50.


Повний текст: PDF