КОНФЕРЕНЦІЇ ВНТУ електронні наукові видання, Сучасні тенденції розвитку фінансових та інноваційно-інвестиційних процесів в Україні (2024)

Розмір шрифта: 
ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИЙ КАПІТАЛ ПІДПРИЄМСТВА ЯК БАЗОВИЙ РЕСУРС ЙОГО ІННОВАЦІЙНОГО РОЗВИТКУ
Олександр Миколайович Небава, Микола Іванович Небава

Остання редакція: 2024-02-12

Анотація


В роботі на основі усталених складників визначено роль інтелектуального капіталу підприємства як базового ресурсу його інноваційного розвитку, наведено різні методи вимірювання інтелектуального капіталу та їх порівняльні можливості в площині інноваційної стабільності; дослідження інтелектуального капіталу як генератора і джерела інновацій здійснено на основі економіки знань.

Ключові слова


інтелектуальний капітал, людський капітал, репутаційний капітал, інноваційний розвиток, методи вимірювання інтелектуального капіталу, економіка знань

Посилання


1. Дашевська А.А., Лук’янова В.В. Інтелектуальний капітал як основа інноваційного розвитку підприємства // Мукачевський державний університет. Випуск № 19, 2018. Економіка і суспільство. С.362-366.

2. Понедільчук Т. В. Інтелектуальний капітал: сутність та методи оцінки. / Ефективна економіка. № 6, 2014.URL: http://www.economy.nayka.com.ua/ ?op=1&z=3288.

3. Методи оцінки інтелектуального капіталу туристичного підприємства. URL: http:// tourlib. net/ statti_ukr/rotan.htm.

4. Особливості економіки знань. URL: https://studopedia.su/17_4989_osoblivosti-ekonomikiznan.html.


Повний текст: PDF