КОНФЕРЕНЦІЇ ВНТУ електронні наукові видання, Сучасні тенденції розвитку фінансових та інноваційно-інвестиційних процесів в Україні (2023)

Розмір шрифта: 
СТРЕСОСТІЙКІСТЬ ЯК КЛЮЧОВИЙ ФАКТОР ЕФЕКТИВНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ МЕНЕДЖЕРА В ВОЄННИЙ ТА ПОВОЄННИЙ ПЕРІОД
Ганна Володимирівна Жосан, Олена Ігорівна Смолінкіна

Остання редакція: 2023-03-01

Анотація


У статті дослідженно поняття стресостійкості як ключового фактора ефективної діяльності менеджера в воєнний та повоєнний періоди. Встановлено, що стресостійкість включає такі навички та риси, як емоційна стабільність, позитивне ставлення до життя, здатність адаптуватися до змін, гнучкість, самоконтроль, оптимізм, безтурботність, здатність керувати емоціями та поведінкою в стресових ситуаціях. Доведено, що стресостійкість українців може залежати від багатьох факторів, таких як соціально-економічна ситуація, рівень освіти та культурні особливості. Досліджено обставини при яких вимушені вести підприємницьку діяльність сучасні бізнесмени-українці. Доведено, що розвиток стресостійкості у керівників може допомогти їм зберігати ефективність та продуктивність

Ключові слова


стресостійкість; менеджмент; воєнний та повоєнний час; підприємництво; бізнес; окуповані території.

Посилання


1. Жосан Г.В., Хірса І.М. Особливості підприємницької діяльності в умовах воєнного стану в Україні. Таврійський науковий вісник: Серія Економіка. 2022. Вип. 14. С. 26-32. DOI: https://doi.org/10.32782/2708-0366/2022.14.3

2. Zhosan Hanna, Khoroshko Anna DIAGNOSTIC ANALYSIS OF THE RELEVANCE OF DOING BUSINESS BY YOUNG ENTREPRENEURS IN THE POST-PANDEMIC COVID-19 PERIOD. Таврійський науковий вісник: Серія Економіка. 2022. Вип. 12. С. 54-61.

3. Жосан Г.В., Кириченко Н.В. Менеджмент персоналу в умовах постпандемії та воєнного стану в Україні. Таврійський науковий вісник: Серія Економіка. 2022. Вип. 12. С. 48-54.


Повний текст: PDF