КОНФЕРЕНЦІЇ ВНТУ електронні наукові видання, Сучасні тенденції розвитку фінансових та інноваційно-інвестиційних процесів в Україні (2023)

Розмір шрифта: 
СУЧАСНІ НАПРЯМКИ ЦИФРОВІЗАЦІЇ СОЦІАЛЬНОЇ СФЕРИ В УКРАЇНІ
Галина Миронівна Кулина

Остання редакція: 2023-02-28

Анотація


У статті проведено аналіз ключових напрямків інформатизації вітчизняної соціальної сфери, які сприяють побудові єдиного інформаційного простору соціальної сфери трансформації соціальної служби у нову сервісно орієнтовану структуру з широким спектром інформаційно-комунікаційних послуг. Аргументовано, що результати цифровізації соціальних процесів проявляються в імплементації автоматизованих інформаційних систем та програмних комплексів, розробці нових сервісних продуктів, електронному документообігу, підвищенні доступності та якості соціальних допомог, оптимізації витрат на соціальні цілі

Ключові слова


цифровізація; інформаційні системи; соціальна сфера; Єдина інформаційна система соціальної сфери

Посилання


1. Про Єдину інформаційно-аналітичну систему управління соціальною підтримкою населення України (E-SOCIAL) : Постанова КМУ від 17.07.2019 р. № 676. URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/676-2019-%D0%BF.


2. Платформа єДопомога допомагає кожному, хто постраждав від російської агресії. URL: https://edopomoga.gov.ua/.


3. Про схвалення Стратегії цифрової трансформації соціальної сфери : Розпорядження КМУ від 28 жовтня 2020 р. № 1353-р. URL: https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-shvalennya-strategiyi-cifrovoyi-transformaciyi-socialnoyi-sferi-1353281020.


Повний текст: PDF