КОНФЕРЕНЦІЇ ВНТУ електронні наукові видання, Сучасні тенденції розвитку фінансових та інноваційно-інвестиційних процесів в Україні (2023)

Розмір шрифта: 
Проблеми розвитку сільського господарства в умовах війни в Україні: порушення ланцюгів створення доданої вартості та системи логістики
Христина Олегівна Патицька

Остання редакція: 2023-02-27

Анотація


Досліджено проблеми порушення ланцюгів створення доданої вартості і системи логістики у сфері сільського господарства в Україні в умовах війни. Акцентовано на специфіці умов ведення сільськогосподарської діяльності та напрямах подолання проблем, які виникли. Виокремлено дії країн ЄС для підтримки сільськогосподарського сектору України.


Ключові слова


сільське господарство; війна в Україні; ланцюги створення доданої вартості; логістика

Посилання


  1. Інформація щодо обсягів експорту за окремими видами товарів та видами транспорту відповідно до ЄАІС «Контроль за доставкою». Міністерство аграрної політики та продовольства України. 17.05.2022. URL: https://minagro.gov.ua/investoram/monitoring-stanu-apk/informaciya-shchodo-obsyagiv-eksportu-za-okremimi-vidami-tovariv-ta-vidami-transportu-vidpovidno-do-yeais-kontrol-za-dostavkoyu.
  2. Уряди ЄС розглянуть можливість надання Україні тимчасових сховищ для зернових. Міністерство аграрної політики та продовольства України. 14.06.2022. URL: https://minagro.gov.ua/news/uryadi-yes-rozglyanut-mozhlivist-nadannya-ukrayini-timchasovih-shovishch-dlya-zernovih.
  3. Ukraine. Rapid Response Plan. March–December 2022. Supporting agricultural production to bolster food availability and access. FAO. URL: https://www.fao.org/3/cb9457en/cb9457en.pdf.
  4. Громов О. сільське господарство під час війни: зміна пріоритетів. Урядовий кур’єр, 13.09.2022. URL: https://ukurier.gov.ua/uk/articles/silske-gospodarstvo-pid-chas-vijni-zmina-prioritet/.

Повний текст: PDF