КОНФЕРЕНЦІЇ ВНТУ електронні наукові видання, Сучасні тенденції розвитку фінансових та інноваційно-інвестиційних процесів в Україні (2023)

Розмір шрифта: 
ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРОДОВОЛЬЧОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ
Наталія Вадимівна Тарасевич, Олена Вікторівна Стаматова

Остання редакція: 2023-02-15

Анотація


У статті досліджено необхідність забезпечення продовольчої безпеки як складової економічної безпеки країни, визначені основні загрози та запропоновані оптимальні принципи стратегії її формування.


Ключові слова


екoномічна безпeка крaїни; продовольча безпека; аграрно-промисловий комплекс; стратегія продовольчої безпеки

Посилання


1. Ємець Ю. Г. Конкурентоспроможність сільськогосподарської продукції у контексті продовольчої безпеки України/Наукові праці Полтавської державної аграрної академії. Серія: Економічні науки Випуск 5. Том 3.Полтава. 2012. С. 116-120.

2. Верховна Рада України ухвалила Закон "Про продовольчу безпеку України": Інформаційне управління. URL:  https://www.rada.gov.ua/news/Povidomlennya/54016.html.

3. Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення умов для забезпечення продовольчої безпеки в умовах воєнного стану». Документ 2145-IX, чинний, поточна редакція — Прийняття від 24.03.2022 URL:   https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2145-20#Text

4. Волченко Н. В. Продовольча безпека: теоретичні аспекти та реалії сьогодення: монографія  Система національного менеджменту в контексті інтеграційного виміру. Суми: ПП Вінниченко М. Д., ФОП Литовченко Є. Б., 2014. С. 38- 57.

5. Сиротюк Г. В. Продовольча безпека – складова економічної безпеки країни: матеріали круглого столу (15 травня 2015 року).Львівський НАУ. Львів,  77 с.


Повний текст: PDF