Остання редакція: 2023-02-15
Анотація
У статті досліджено необхідність забезпечення продовольчої безпеки як складової економічної безпеки країни, визначені основні загрози та запропоновані оптимальні принципи стратегії її формування.
Ключові слова
Посилання
1. Ємець Ю. Г. Конкурентоспроможність сільськогосподарської продукції у контексті продовольчої безпеки України/Наукові праці Полтавської державної аграрної академії. Серія: Економічні науки Випуск 5. Том 3.Полтава. 2012. С. 116-120.
2. Верховна Рада України ухвалила Закон "Про продовольчу безпеку України": Інформаційне управління. URL: https://www.rada.gov.ua/news/Povidomlennya/54016.html.
3. Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення умов для забезпечення продовольчої безпеки в умовах воєнного стану». Документ 2145-IX, чинний, поточна редакція — Прийняття від 24.03.2022 URL: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2145-20#Text.
4. Волченко Н. В. Продовольча безпека: теоретичні аспекти та реалії сьогодення: монографія Система національного менеджменту в контексті інтеграційного виміру. Суми: ПП Вінниченко М. Д., ФОП Литовченко Є. Б., 2014. С. 38- 57.
5. Сиротюк Г. В. Продовольча безпека – складова економічної безпеки країни: матеріали круглого столу (15 травня 2015 року).Львівський НАУ. Львів, 77 с.