КОНФЕРЕНЦІЇ ВНТУ електронні наукові видання, Сучасні тенденції розвитку фінансових та інноваційно-інвестиційних процесів в Україні (2023)

Розмір шрифта: 
КОВОРКІНГ ЯК ВАЖЛИВИЙ ЕЛЕМЕНТ ІНФРАСТРУКТУРИ РИНКУ ЦИФРОВОЇ ЗАЙНЯТОСТІ В УМОВАХ ВІЙНИ І ПОВОЄННОГО ВІДНОВЛЕННЯДосліджено роль і значення коворкінгу як важливого елементу інфраструктури цифрового ринку праці на прикладі цифрового фрілансу, що є одним з осн
Сергій Миколайович Ілляшенко, Юлія Сергіївна Шипуліна, Наталія Сергіївна Ілляшенко

Остання редакція: 2023-02-01

Анотація


Досліджено роль і значення коворкінгу як важливого елементу інфраструктури цифрового
ринку праці на прикладі цифрового фрілансу, що є одним з основних видів цифрової зайнятості. Відзначено
істотне зростання актуальності коворкінгу для розвитку цифрового ринку праці в умовах війни і повоєнного
відновлення економіки. Окреслено перспективи коворкінгу у цифровій економіці, що формується на базі
цифрових інформаційних технологій четвертої промислової революції.


Ключові слова


Цифрова зайнятість, цифровий фріланс, коворкінг

Посилання


1. Network Readiness Index 2021. URL: https://networkreadinessindex.org/2. Ілляшенко С.М., Шипуліна Ю.С., Ілляшенко Н.С. Проблеми і перспективи розвитку в Україніцифрової економіки в контексті забезпечення економічної безпеки держави. Сталий розвиток - ХХІстоліття. Дискусії 2021: матеріли VII Міжнародної науково-практичної конференції / Національнийуніверситет “Києво-Могилянська академія” / за ред. проф. Хлобистова Є.В. Київ, 2021. С. 194-201.3. The Index Economy-Gig Global. Cross-border freelancing trends that defined Q2 2019. URL:https://pubs.payoneer.com/images/q2_global_freelancing_index.pdf4. Ілляшенко С.М., Ілляшенко Н.С. Перспективи і загрози четвертої промислової революції таїх урахування при виборі стратегій інноваційного зростання. Маркетинг і менеджмент інновацій. 2016.№ 1. С. 11-21.5. Ілляшенко С.М., Ілляшенко Н.С., Шипуліна Ю.С., Райко Д.В. Перспективи і проблемиінноваційного розвитку в умовах четвертої промислової революції. Управління інноваційноюдіяльністю: теорія і практика: колективна монографія / за заг. ред. д.е.н., професора Витвицької О.Д.Київ: ТОВ «АГРАР МЕДІА ГРУП», 2021. С. 112-131. 

Повний текст: PDF