КОНФЕРЕНЦІЇ ВНТУ електронні наукові видання, Сучасні тенденції розвитку фінансових та інноваційно-інвестиційних процесів в Україні (2023)

Розмір шрифта: 
МЕТОДИЧНИЙ ПІДХІД ВИЗНАЧЕННЯ ПРІОРИТЕТНОСТІ СМАРТ-СПЕЦІАЛІЗАЦІЇ ТУРИЗМУ ТА ГОСТИННОСТІ РЕГІОНУ
Андрій Миколайович Іванов

Остання редакція: 2023-01-29

Анотація


Розглянуто методичний підхід щодо визначення пріоритетності розвитку СМАРТспеціалізації сфери туризму та гостинності на рівні регіону. Даною методикою запропоновано використаннякоефіцієнтів спеціалізації, соціальної, фінансової, економічної ефективності. З урахуванням, якщо значенняпоказників вище 1,0, то галузь є соціально значущою для регіону. Розраховані коефіцієнти (окрім коефіцієнтуспеціалізації, який теж знаходиться у допустимих межах) - вище 1,0, що свідчить про пріоритетністьтуризму та сфери гостинності у Південному регіоні України. 

Ключові слова


SMART specialization; tourism; hospitality; region

Посилання


1. Факторіальні складові розвитку туристичного і готельно-ресторанного бізнесу. Колективна монографія. За ред. проф. М.Д. Балджи. Київ: ФОП Гуляєва В.М., 2022. 270 с.2. Організація та моделювання процесів розвитку готельно-ресторанного бізнесу. Монографія.Одеса: ОНМУ, 2019. 283 с.3. Галузеве підприємництво : підручник / за ред. д.е.н., проф. І.В. Савельєвої. Суми: Університетська книга, 2022. 486 с. 

Повний текст: PDF