КОНФЕРЕНЦІЇ ВНТУ електронні наукові видання, Сучасні тенденції розвитку фінансових та інноваційно-інвестиційних процесів в Україні (2022)

Розмір шрифта: 
БЮДЖЕТНИЙ ІНСТРУМЕНТАРІЙ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЯКІСНОЇ ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ В УКРАЇНІ
Наталія Назукова

Остання редакція: 2022-03-11

Анотація


У статті представлено аналітичну оцінку ефективності використання освітньої субвенції для фінансування закладів загальної середньої освіти в Україні. Встановлено, що рівень фінансування загальної середньої освіти в Україні нижче відповідного показника сусідніх держав ЄС та ОЕСР, що негативно позначається на якості знань учнів.


Посилання


  1. Український центр оцінювання якості освіти (2019). Національний звіт за результатами міжнародного дослідження якості освіти PISA‑2018 [Национальный отчет по результатам исследования качества образования. PISA‑2018]. Київ: УЦОЯО.

  2. Новиков Валерий Николаевич, Макарова Елена Владимировна. ОБРАЗОВАНИЕ В УКРАИНЕ: ОЦЕНКА КАЧЕСТВА И ПЕРСПЕКТИВЫ РАЗВИТИЯ ПО МАТЕРИАЛАМ PISA-2018 // Вопросы образования. 2020. №4. URL: https://cyberleninka.ru/article/n/obrazovanie-v-ukraine-otsenka-kachestva-i-perspektivy-razvitiya-po-materialam-pisa-2018


Повний текст: PDF