КОНФЕРЕНЦІЇ ВНТУ електронні наукові видання, Сучасні тенденції розвитку фінансових та інноваційно-інвестиційних процесів в Україні (2022)

Розмір шрифта: 
МОДЕРНІЗАЦІЯ МЕХАНІЗМУ УПРАВЛІННЯ ПІДПРИЄМСТВОМ В УМОВАХ ГЛОБАЛЬНОЇ КОНКУРЕНЦІЇ
Анна Леонідовна Сухорукова, Ірина Іванівна Недбайло

Остання редакція: 2022-02-23

Анотація


У статті досліджено причини виникнення конкуренції на підприємствах та запропоновано шляхи підвищення рівня конкурентоспроможності. Розглянуто критерії оцінювання якості управління конкурентоспроможністю підприємства.


Ключові слова


механізм управління; глобальна конкуренція; підприємство; конкурентоспроможність; ринок.

Посилання


1. Гуль І. Г. Конкуренція і монополія в ринковій економіці: лекція з навчальної дисципліни «Економічна теорія». Львів: Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського, 2018. 13 с.

2. Тарнавська Н. П. Управління конкурентоспроможністю підприємств: теорія, методологія, практика: монографія. Тернопіль: Економічна думка, 2008. 569 с.

3. Дашко І. М. Шляхи підвищення конкурентоспроможності промислових підприємств в ринкових умовах. Ефективна економіка, 2018. С. 45-49.

4. Скиба Г.І. Конкурентоспроможність як категорія і як властивість підприємства, що функціонує в умовах ринкової економіки. Облік і фінанси, 2012. № 1. С. 135-138.

 


Повний текст: PDF