КОНФЕРЕНЦІЇ ВНТУ електронні наукові видання, Сучасні тенденції розвитку фінансових та інноваційно-інвестиційних процесів в Україні (2022)

Розмір шрифта: 
ІМПЛЕМЕНТАЦІЯ ЄВРОПЕЙСЬКОГО ДОСВІДУ РОЗВИТКУ ПУБЛІЧНОГО УПРАВЛІННЯ В КОНТЕНТ ІННОВАЦІЙНОЇ ПАРАДИГМИ УПРАВЛІННЯ В УКРАЇНІ
Віктор Миколайович Маляревський

Остання редакція: 2022-02-18

Анотація


У статті досліджено напрями імплементації  європейського  досвіду  у  вітчизняну  систему  публічного управління, так як в Україні постала необхідність переходу від мало дієвої системи  управління,  до  ефективної,  сучасної  системи  управління,  яка відповідатиме  світовому  та  європейському  рівню.  Відповідно  постала необхідністю  розкриття  методами  дослідження,  аналізу  та  порівняння перспектив  імплементації  європейського  досвіду  у  практику  сучасного публічного  управління. 


Ключові слова


європейський досвід; публічне управління; впровадження; напрями; зарубіжний досвід.

Посилання


1. Баштанник В. Трансформація державного управління в контексті європейських інтеграційних процесів: монографія. Д: ДРІДУ НАДУ, 2010, 390 с.

 

2. Гнидюк Н., Новак-Фар А., Гонцяж А., Родюк І., Механізм координації європейської політики: практика країн-членів та країн- претендентів / ред. Н. Гнидюк. Київ: Міленіум, 2003. 384 с.

 

3. Закіров М. Реформа децентралізації: надії, перестороги і виклики. Резонанс. 2015. №67. С.4-10.

 

5. Лахижа М.І. Модернізація публічної адміністрації в Україні в умовах євроінтеграції; теоретичні та практичні аспекти: автореф. дис... докт. наук з держ. управ. 25.00.01. Ін-т законодавства ВРУ Київ, 2010. 36 с. (24)

 

6. Напрями та завдання дослідження трансформаційних процесів в системі державного управління в Україні. Наукові розвідки з державного та муніципального управління. 2012. С. 29-38


Повний текст: PDF