Остання редакція: 2022-01-25
Анотація
У статті досліджено актуальність діючих систем управління якістю продукції на сільськогосподарських підприємствах. Акцентовано на необхідності їх впровадження, з метою отримання якісної та безпечної продукції, та як наслідок підвищення конкурентоспроможності як продукції, так і підприємства.
Ключові слова
Посилання
Дудар Л.І. Система управління якістю – основа для підвищення конкурентоспроможності аграрної продукції. Наукові записки: зб. наук. праць каф. екон. аналізу. Тернопіль: Економічна думка, 2004. Вип. 13, Ч. 1. С. 48-53.
2. Зось-Кіор М.В, Соколова Н.С. Управління якістю і конкурентоспроможністю продукції аграрних підприємств в умовах глобалізації економіки : монографія. Луганськ: ЛНАУ, Елтон-2. 2012. 248 с.
3. Посібник для малих та середніх підприємств м’ясопереробної галузі з підготовки та впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів на основі концепції НАССР. URL : https://smr.gov.ua/images/misto/Pipryemstvo/Harchuvannya/6._posibnyk_nassr.pdf. (дата звернення 21.12.2021).
4. Про основні принципи та вимоги до безпечності харчових продуктів: Закон України від 23.12.97 р. № 771/97-ВР // База даних «Законодавство України» / ВР України. URL : https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/771/97-%D0%B2%D1%80. (дата звернення 21.12.2021).
5. Кузьома В. В., Павлюк С. І. Впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів на основі концепції НАССР. Modern Economics. 2019. № 14(2019). С. 115-120. DOI: https://doi.org/10.31521/modecon.V14(2019)-19.