КОНФЕРЕНЦІЇ ВНТУ електронні наукові видання, Сучасні тенденції розвитку фінансових та інноваційно-інвестиційних процесів в Україні (2022)

Розмір шрифта: 
ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ІННОВАЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВ ЗАЛІЗНИЧНОГО ТРАНСПОРТУ
Владислава Ігорівна Торопова

Остання редакція: 2022-01-21

Анотація


У статті встановлено, що в сучасних умовах господарювання забезпечити гідні конкурентні позиції підприємствам залізничного транспорту на ринку транспортно-логістичних послуг не можливо без активної інноваційної діяльності. Для підприємств залізничного транспорту застосування моделі відкритих інновацій ще не є запорукою успіху. Доведено, що в шерінг може стати основою для забезпечення ефективності інноваційної діяльності підприємств залізничного транспорту в умовах трансформації світової та національної економіки і дозволить нарощувати синергетичний ефект. Існують чотири основні моделі шерінгу інноваційних ресурсів для підприємств залізничного транспорту (шерінг обладнання, шерінг персоналу, шерінг інжинірингових команд, шерінг ідей і розробок).


Ключові слова


інновація, підприємство, залізничний транспорт, ефективність, шерінг

Посилання


1. Botsman R., Rogers R. What’s Mine Is Yours: The Rise of Collaborative Consumption. 2010.  304 p.

2. Chesbrough H. Open Innovation: The New Imperative for Creating and Profiting from Technology HBS Press, 2003. 207 p.

3. West, J., Salter, A., Vanhaverbeke, W., Chesbrough H. Open innovation: The next decade. Research Policy. 2014. Vol. 43. pp. 805–811.


Повний текст: PDF