КОНФЕРЕНЦІЇ ВНТУ електронні наукові видання, Сучасні тенденції розвитку фінансових та інноваційно-інвестиційних процесів в Україні (2022)

Розмір шрифта: 
Аспекти інвестиційного розвитку сфери виробництва електромобілів малої вантажопідйомності
Станіслав Володимирович Войтків

Остання редакція: 2022-01-19

Анотація


Проаналізований досвід інвестиційної діяльності Польщі у напрямку створення конкурентоспроможних конструкцій електромобілів малої вантажопідйомності. Розглянуті проблеми та окреслені можливі джерела інвестицій у створення та розвиток вітчизняних підприємств у сфері виробництва вантажних електромобілів категорій L7 та N1 з повною допустимою масою до 3500 кг та їх комплектувальних виробів.

Ключові слова


інвестиційний розвиток; сфера електромобілебудування; джерела інвестицій; електромобіль малої вантажопідйомност

Посилання


1. e-Van – uniwersalny pojazd dostawczy o napędzie elektrycznym kat. N1. Narodowe Centrum Badań i Rozwoju. URL: https://www.gov.pl/web/ncbr/e-van--uniwersalny-pojazd-dostawczy-o-napedzie-elektrycznym-kat-n1. (дата звернення: 10.01.2022).

2. Гірін В. С., Гірін І.В. Сучасний стан електромобільного транспорту та його перспективи в Україні. Гірничий вісник. 2017. Вип. 102. С. 21-25.

3. Шевчук Я. В., Лалакулич М. Ю., Шевчук О. І. Перспективи експлуатації та конкурента спроможність електромобілів в Україні. Науковий вісник херсонського державного університету. Серія економічні науки. 2016. Вип. 21. Частина 2. С. 43-46.

4. "Зелені" інвестиції у сталому розвитку: світовий досвід та український контекст. Центр Разумкова. Київ: Видавництво "Заповіт". 2019. 316 с.

5. Європейський зелений курс: можливості та загрози для України. ГО «Ресурсно-аналітичний центр "Суспільство і довкілля", ГО "Інститут економічних досліджень та політичних консультацій" і ГО "ДІКСІ ГРУП". 2020. 74 с.


Повний текст: PDF