КОНФЕРЕНЦІЇ ВНТУ електронні наукові видання, Сучасні тенденції розвитку фінансових та інноваційно-інвестиційних процесів в Україні (2022)

Розмір шрифта: 
РОЗВИТОК ПІДПРИЄМСТВ З ВИРОБНИЦТВА ВАНТАЖНИХ ЕЛЕКТРОМОБІЛІВ КАТЕГОРІЙ L7 ТА N1 В НАЦІОНАЛЬНІЙ І РЕГІОНАЛЬНІЙ ЕКОНОМІЦІ УКРАЇНИ
Станіслав Володимирович Войтків

Остання редакція: 2022-01-17

Анотація


Проаналізований сучасний стан розвитку підприємств з виробництва електромобілів малої вантажопідйомності в Україні та у країнах Західної Європи. Показана важливість цієї сфери автомобілебудування як складового елементу механізму функціонування і подальшого розвитку національної економіки та зроблений висновок щодо актуальності формування державних і регіональних програм зі створення та організації виробництва таких транспортних засобів.

Ключові слова


національна економіка; автомобілебудування; електромобіль малої вантажопідйомності; регіональний розвиток; державна програма

Посилання


1. Войтків С. В. Аналіз і вибір напрямків організації виробництва електромобілів малої вантажопідйомності в Україні. "Сучасні технології та перспективи розвитку автомобільного транспорту" : Матеріали ХІV міжнар. науково-практ. конф., м. Вінниця, 25-27 жовтня 2021 р.
С. 54–56.

2. Краузе О. І., Радинський С. В. Перспективи розвитку автопрому. Глобальні та національні проблеми економіки. Миколаївський національний університет ім. В. О. Сухомлинського. 2016.
Вип. 13. С. 292-297.

3. Global Production Provisional Data All Vehicles. International Organization of Motor Vehicle Manufacturers. URL: https://www.oica.net/category/production-statistics/2021-statistics/. (дата звернення: 10.01.2022).

4. Краузе О. І. Еволюція розвитку вітчизняного автопрому. Східна Європа: економіка, бізнес та управління. 2016. Вип. 4 (04). С. 149-154.


Повний текст: PDF