КОНФЕРЕНЦІЇ ВНТУ електронні наукові видання, Сучасні тенденції розвитку фінансових та інноваційно-інвестиційних процесів в Україні (2021)

Розмір шрифта: 
ХАРАКТЕРИСТИКА ПРОЕКТНОГО ФІНАНСУВАННЯ
Олена Леонідівна Андронік

Остання редакція: 2021-03-01

Анотація


У статті досліджено підходи до організації проектного фінансування в поєднанні з науковим узагальненням накопиченого досвіду у сфері фінансування інвестицій. У статті приділено увагу проблемі розвитку ринку проектного фінансування в умовах невизначеності та ризику. Розглянуто наукові погляди на сутність проектного фінансування. Визначено теоретичні засади проектного фінансування.

Ключові слова


проектний аналіз; проектне фінансування; грошові потоки; залучені кошти; проект.

Посилання


1. Бланк І. А. Інвестиційний менеджмент. Київ, ММ "ІТЕМ" ЛТД, "Юнайтед Лондон Трейд Лімітед", 1999. 448 с.

2. Лапко О.О. Проектне фінансування як інноваційний механізм реалізації інвестиційних проектів. Наукові записки Національного університету «Острозька академія». Серія «Економіка». Вип. 4(32). 2017. С. 165–170

3. Науменкова С.В., Гавриш Л.Ю. Особливості та інструменти проектного фінансування в Україні. Фінансово-кредитна діяльність: проблеми теорії та практики. 2013. Вип. 1. С. 214–222.

4. Арбузов С.Г., Колобов Ю.В., Міщенко В.І., Науменкова С.В. Банківська енциклопедія. К.: Центр наукових досліджень Національного банку України: Знання. 2011.504 с.


Повний текст: PDF