КОНФЕРЕНЦІЇ ВНТУ електронні наукові видання, Сучасні тенденції розвитку фінансових та інноваційно-інвестиційних процесів в Україні (2021)

Розмір шрифта: 
ВПЛИВ ІННОВАЦІЙНОГО РОЗВИТКУ НА ФІНАНСОВУ БЕЗПЕКУ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЕКОНОМІКИ
Світлана Вікторівна Чорна, Ігор Іванович Рекуненко

Остання редакція: 2021-03-01

Анотація


Вплив інноваційної діяльності на фінансову безпеку держави обумовлюється захищеністю сфер економіки, що досягається за рахунок активізації інноваційних процесів. Інноваційна діяльність полягає у виборі конструктивних для країни інновацій, здатних підвищити рівень її конкурентоспроможності та сприяти довгостроковому збалансованому розвитку, протидіяти або мінімізувати ризики від проникнення деструктивних інновацій. Досліджено рейтинг Глобального інвестиційного індексу (GII) в розрізі країн за рівнем доходу, позиції України за останні вісім років та в контексті основних областей GII. Виявлено, що найкращі результати Україна показує в галузі знань та технологій, а найслабший результат ‒ у вдосконаленні ринку.

Ключові слова


інновації; інноваційна діяльність; Глобальний індекс інвестицій фінансова безпека.

Посилання


1. Plouffe M., Bernier M. Financial Innovation, Economic Growth, and the Consequences of Macroprudential Policies. Research in Economics. 2019. DOI:10.1016/j.rie.2019.04.003.

2. Global innovation index. URL: https://www.globalinnovationindex.org/gii-2020-report (дата звернення: 23.02.2020).


Повний текст: PDF