КОНФЕРЕНЦІЇ ВНТУ електронні наукові видання, Сучасні тенденції розвитку фінансових та інноваційно-інвестиційних процесів в Україні (2021)

Розмір шрифта: 
ФІНАНСОВИЙ ДОБРОБУТ НАСЕЛЕННЯ У СИСТЕМІ ДЕТЕРМІНАНТ ЕКОНОМІЧНОГО ЗРОСТАННЯ УКРАЇНИ
Мар’яна Михайлівна Біль

Остання редакція: 2021-02-27

Анотація


Обґрунтовано сучасне розуміння добробуту та його взаємозв’язок з процесами економічного зростання та забезпечення їх суспільно-орієнтованої ефективності. Описано видову різноманітність добробуту залежно від функціональності і благ. Критерій благ для суспільства дозволив виокремити фінансовий добробут, що відображає комплекс характеристик конкурентного середовища життєдіяльності людини з погляду її можливостей отримувати гідний дохід, реалізовувати та розвивати особистісний інтелектуальний потенціал в умовах безпеки та свободи вибору. Актуалізовано на необхідності формування політики добробуту України, первинно базованої на його фінансовій компоненті.

Ключові слова


добробут; економічне зростання; суспільно-орієнтована ефективність; благо; фінансовий добробут; політика добробуту.

Посилання


1. Амоша О., Гріневська С. Соціальна орієнтація економіки: проформа чи реальність? Економіст. 2012. № 7. С. 4-7. URL: http://nbuv.gov.ua/UJRN/econ_2012_7_2

2. Seligman M. Flourish: A visionary new understanding of happiness and well-being. 2011. NY: Free Press.

3. Погоріла Л. М. Відносини споживання в економічній системі. Дис. на здобуття наук. ступеня канд. екон. наук : спец. 08.00.01 – економічна теорія та історія економічної думки. Київ, 2015. 226 с.


Повний текст: PDF