КОНФЕРЕНЦІЇ ВНТУ електронні наукові видання, Сучасні тенденції розвитку фінансових та інноваційно-інвестиційних процесів в Україні (2021)

Розмір шрифта: 
РОЛЬ ІННОВАЦІЙ У ЗАБЕЗПЕЧЕННІ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЕКОНОМІКИ
Роман Львович Хом’як, Роман Васильович Лемішовський

Остання редакція: 2021-02-25

Анотація


Визначено конкурентоспроможність національної економіки при формування стратегічної політики економічного розвитку. Розглянуто зростаючий та радикальний вплив інновацій на створення конкурентних переваг національної економіки, на три важливі її сфери, які є вирішальними для конкурентоспроможності: економіку і сектори, що її утворюють, підприємства і реалізовані ними бізнесдіяльності, продукти і процеси. Встановлено основні умови підвищення конкурентоспроможності країни на основі міжнародного досвіду.

Ключові слова


національна економіка, конкурентоспроможність, інновації.

Посилання


1. Крапивний І.В. Конкурентоспроможність економіки та чинники її зростання / І.Крапивний, Н.Нілова // Вісник Сумського державного університету. Серія Економіка. − 2004. − №6(65). − С.12-16.

2. Хаджоян А.О. Конкурентоспроможність як соціально-економічне поняття і категорія / А.О.Хаджоян // Економічний віник НГУ. – 2008. – №4. – С.19-25 .

3. Конкурентоспроможність економіки України в умовах глобалізації / за ред. Я.А.Жаліла. − К.: НІСД, 2005. − 388 с.

4. Цилюрик Г.І. Інноваційна діяльність в умовах економічної конкуренції / Г.І. Цилюрик // Науково-виробничий журнал «Облік і фінанси АПК». 2011. Електронний ресурс: URL: http://magazine.faaf.org.ua/ content/view/1115/35/


Повний текст: PDF