КОНФЕРЕНЦІЇ ВНТУ електронні наукові видання, Сучасні тенденції розвитку фінансових та інноваційно-інвестиційних процесів в Україні (2021)

Розмір шрифта: 
ЦИФРОВА ТРАНСФОРМАЦІЯ ІНКЛЮЗИВНОГО РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМНИЦЬКОГО УНІВЕРСИТЕТУ
Валерій Леонідович Осецький, Марина Вікторівна Грабіліна, Діана Валеріївна Осецька

Остання редакція: 2021-02-25

Анотація


Проаналізовано основні закономірності інформаційно-цифрової трансформації системи освіти та досліджено зміну наукових уявлень щодо сутності інклюзивного розвитку підприємницького університету в цифровій економіці. Показано, яку роль відіграють підприємницькі університети у трансфері технологій та комерціалізації знань. Доведено, що сучасні цифрові технології дають нові інструменти для інклюзивного розвитку підприємницького університету і кожен університет, незалежно від обраної стратегії, повинен пройти цифрову трансформацію, яка полягає не тільки у провадженні ІТ-рішень, а є культурним та організаційним інструментом інноваційних змін в університеті.

Ключові слова


цифрова трансформація, цифрова економіка, інклюзивний розвиток, підприємницький університет.

Посилання


1. Осецький В.Л., Савчук Н.В. Сучасний університет як агент розвитку людського капіталу та соціальних інновацій. Економіка. Фінанси. Бізнес. Управління. Глобальні економічні виклики та можливості у цифрову епоху. EFBM 2019: Міжнародний економічний форум. В. 1. С. 53-54.

2. Ситницький М.В. Стратегічне управління розвитком дослідницьких університетів: монографія. Київ: «Ліра», 2018. 302 с.

3. Clark B.R. Creating Enterpreneurial Universities: Organizational Pathways of Transformation. London and New York, 1998. 198 p


Повний текст: PDF