КОНФЕРЕНЦІЇ ВНТУ електронні наукові видання, Сучасні тенденції розвитку фінансових та інноваційно-інвестиційних процесів в Україні (2021)

Розмір шрифта: 
КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНІСТЬ КУРОРТНО-РЕКРЕАЦІЙНОЇ СФЕРИ УКРАЇНИ В УМОВАХ ІННОВАЦІЙНО-ІНВЕСТИЦІЙНОГО РОЗВИТКУ
Павло Васильович Захарченко, Світлана Анатоліївна Жваненко, Віктор Сергійович Мухін

Остання редакція: 2021-02-24

Анотація


В статті досліджено економічні механізми  підвищення конкурентоспроможності курортно-рекреаційної сфери України.  Це дозволило виділити сукупність основних сучасних підходів та методологій управління конкурентоспроможністю і конкурентними перевагами курортно-рекреаційних систем. Доведено, що конкурентоспроможність таких систем в основному визначається механізмами оптимальності, адаптивності та інноваційності, що дозволяє своєчасно модифікувати існуючу або формувати нову мету розвитку курортно-рекреаційних систем та адекватно реагувати на динаміку зміни ринкового середовища

Ключові слова


курортно-рекреаційна сфера; конкурентоспроможність; інноваційність; інвестиційність

Посилання


1. Боков М.Д. Стратегічний менеджмент рекреаційних підприємств в умовах трансформації економіки : монографія. Київ : Інститут стратегічних досліджень, 20019, 322 с.

2. William А. Recreation and the Local Economy an Input-Output Model of a Recreation-Oriented Economy. GraduateSchoolofBusiness University of Wisconsin-Madison, 2017, 211 р.


Повний текст: PDF