КОНФЕРЕНЦІЇ ВНТУ електронні наукові видання, Сучасні тенденції розвитку фінансових та інноваційно-інвестиційних процесів в Україні (2021)

Розмір шрифта: 
АНАЛІЗ СУЧАСНИХ ТЕНДЕНЦІЙ РИНКУ КРУЇЗНОГО ТУРИЗМУ
Власта Сергіївна Швагірева, Максим Дмитрович Швагірев

Остання редакція: 2021-02-24

Анотація


У статті розглянуто сучасні тенденції розвитку українського та світового круїзного ринку. Аналізується стрімкий розвиток круїзного туризму в світі в останні десятиліття. Впродовж останніх десятиліть ринок морських круїзів демонстрував значне збільшення і стабільний приріст. На світовому круїзному ринку спостерігається дуже висока концентрація флоту в руках небагатьох круїзних компаній, які контролюють майже 85% ринку круїзних послуг. Розвиток круїзного туризму має синергетичний ефект для розвитку місцевої економіки: збільшення надходжень до бюджетів всіх рівнів; створення нових робочих місць у сферах, задіяних для обслуговування круїзного судноплавства; рекламування туристичних можливостей регіону (країни в цілому); розширення можливостей для міжнародного співробітництва; залучення інвестицій у розвиток транспортної та туристичної інфраструктури тощо.


Ключові слова


Круїзи; круїзний ринок; морські круїзи; річкові круїзи; морські подорожі; річкові подорожі; круїзний туризм; Міжнародна асоціація круїзних ліній (КЛІА)

Посилання


  1. Офіційний сайт групи компаній Інфлот Круїз енд Феррі Україна. https://inflotcruises.com/
  2. Нездоймінов С.Г., Андрєєва Н.М. Дослідження туристичного руху на водному транспорті України. Маркетинг і менеджмент інновацій, 2017, № 1, с.205-212
  3. Офіційний сайт туроператора Фор Гейтс: https://4gates.com.ua/rus/news/
  4. Офіційний сайт туроператора Інфлот Круз енд Феррі. URL:http://www.inflottravel.ru/
  5. TMI Consultancy. URL:http://www.tmiconsultancy.com/

Повний текст: PDF