КОНФЕРЕНЦІЇ ВНТУ електронні наукові видання, Сучасні тенденції розвитку фінансових та інноваційно-інвестиційних процесів в Україні (2021)

Розмір шрифта: 
СУЧАСНІ ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ОСВІТНІХ ОРГАНІЗАЦІЙ
Інна Олександрівна Дейнега, Євген Іванович Бортник

Остання редакція: 2021-02-08

Анотація


Освітні організації перебувають у стані глибокої трансформації, що зумовлено зміною суспільної цінності освіти, демографічними процесами, складною соціально-економічною ситуацією. Пандемія COVID-19 з однієї сторони ще більше загострила хронічні проблеми галузі, а  з іншої – визначила необхідність зміни підходів у методиці викладання, способів комунікації здобувач освіти-надавач освітніх послуг. У публікації розглядаються основні чинники, що вплинули на стан та перспективи розвитку освітніх організацій, окреслені напрямки їх розвитку на перспективу.

Ключові слова


глобалізація; інформатизація; професійні компетентності; знаннєвий працівник

Посилання


1. Вовканич С. Й., Семів Л. К. Теоретико-методологічні основи дослідження людського та інтелектуального капіталу в знаннєвомісткій економіці: концептуалізація понять. Регіональна економіка. 2007. № 4. С. 7–19.

2. Коломієць Т. Наукові дослідження та технічні розробки в Україні: аналіз тенденцій. URL: https://cedos.org.ua/ uk/articles/naukovi-doslidzhennia-ta-tekhnichni-rozrobky-vukraini-analiz-tendentsii (дата звернення: 20.12.2020).

3. Національна доповідь про стан і перспективи розвитку освіти в Україні / за заг. ред. В. Г. Кременя. К. : Педагогічна думка, 2016. 448 с.

4.ТарасенкоІ.О. Напрями інноваційного розвитку ВНЗ України в контексті підвищення конкурентоспроможності. Вища освіта України. 2013. № 2. С. 362–369.

5. Царенко І. О. Механізм державного регулювання конкурентоспроможності вищої освіти в Україні : автореф. дис. … канд. екон. наук. Кропивицький, 2018.

6. Дейнега І. О. Специфіка оцінювання якості профільних послуг закладів вищої освіти. Економіка та управління підприємствами. 2018. № 22. С. 74-79.

7. Державна служба статистики України. Офіційний сайт. URL: http://www.ukrstat.gov.ua/ (дата звернення: 20.12.2020).


Повний текст: PDF