КОНФЕРЕНЦІЇ ВНТУ електронні наукові видання, Сучасні тенденції розвитку фінансових та інноваційно-інвестиційних процесів в Україні (2021)

Розмір шрифта: 
СУЧАСНІ ІНФОРМАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ ЯК ІНСТРУМЕНТ АВТОМАТИЗАЦІЇ БУХГАЛТЕРСЬКОГО ОБЛІКУ
Василь Сергійович Бєлозерцев, Дар’я Олександрівна Клішина

Остання редакція: 2020-12-27

Анотація


У роботі описано сучасні інформаційні технологiї як інструмент автоматизації бухгалтерського обліку. З’ясовано, що на сучасному етапі розвитку інформаційних технологій при автоматизації бухгалтерського обліку та економічного аналізу використовують наступні класи інструментальних засобів: неспеціалізовані програмні пакети, що мають аналітичні можливості; спеціалізовані програмні засоби для створення інформаційного сховища даних бухгалтерського обліку; інтегровані системи управління підприємством. В якості вищого рівня досягнень в цій сфері представлені інформаційні системи класу ERP.


Ключові слова


автоматизація бухгалтерського обліку, інформаційні технології, інтегровані інформаційні системи

Посилання


1. Бєлозерцев В.С. Тенденції розвитку інформаційних систем та технологій в обліку в умовах глобалізації / В. С. Бєлозерцев, О.К. Єлісєєва // Технологічний аудит та резерви виробництва. – 2015. – №3/5(23). – С. 79–85.

2. Букало А. М. Активізація розвитку інвестиційних фондів в Україні; Формування ринкових відносин в Україні. 2010. 69-73 с.

3. Вахрушина М.А., Сидорова М.И., Борисова Л.И. Стратегический управленческий учёт. M.: Изд-во «Рид групп», 2011.

4. Величко О. Г. Бухгалтерський облік і фінансова звітність в Україні. Донецьк: ВАТ Баланс-Клуб, 2012. 768 с.


Повний текст: PDF