Остання редакція: 2025-11-18
Анотація
Розглянуто способи організації руху теплоносія в сушарках з використанням теплоутилізаційного обладнання для збереження енергії при сушінні сільськогосподарської сировини. В якості предмета дослідження вибрано конвективну камерну сушарку. Вибрано 3 найперспективніші способи. Визначено переваги та недоліки для кожного з них.
Ключові слова
Посилання
1. Ткаченко С. Й., Співак О. Ю. Сушильні процеси та установки : навч. посіб. Вінниця,: ВНТУ. 2008. 98с.
2. Kumar, P., & Singh, R. (2025). Digital twins for energy management in food processing: A case study approach. Sustainable Energy Technologies and Assessments, 65, 103245. https://doi.org/10.1016/j.seta.2024.103245.
3. Технічна теплофізика та промислова теплоенергетика : збірник наукових праць. Випуск 4. Дніпропетровськ : Нова ідеологія, 2012. 236 с.
4. Савченко М. Ю. Енергоменеджмент та енергоаудит переробних та харчових підприємств: навч. посіб. Суми, 2024. 213 c.