КОНФЕРЕНЦІЇ ВНТУ електронні наукові видання, Енергоефективність в галузях економіки України-2023

Розмір шрифта: 
УСТАТКУВАННЯ ДЛЯ АВТОКЛАВНОЇ ТЕПЛОВОЇ ОБРОБКИ ХАРЧОВОЇ ПРОДУКЦІЇ
Іван Васильович Коц, Олександр Олександрович Нестеренко, Олександр Іванович Діброва

Остання редакція: 2023-11-08

Анотація


     Анотація

     У доповіді приводиться аналіз нових конструктивних схем теплових камер для автоклавної обробки харчової продукції з аеродинамічним рециркуляційним нагрівачем для теплової стерилізації харчової продукції. Особливістю конструктивного виконання теплової камери є технологічне поєднання аеродинамічного рециркуляційного нагрівача з компресорним агрегатом, що забезпечує зменшення енерговитрат та часу на організацію даного технологічного процесу.

 

     Abstract

      The report provides an analysis of new design schemes of thermal chambers for autoclave processing of food products with an aerodynamic recirculation heater for thermal sterilization of food products. A feature of the design of the thermal chamber is the technological combination of an aerodynamic recirculation heater with a compressor unit, which ensures a reduction in energy consumption and time for the organization of this technological process.


Ключові слова


теплова камера; автоклавна обробка; харчова продукція; стерилізація; рециркуляційний аеродинамічний нагрівач; генерування; теплова енергія; тиск; температура/thermal camera; autoclave treatment; food products; sterilization; recirculation aerodynamic heat

Повний текст: PDF