КОНФЕРЕНЦІЇ ВНТУ електронні наукові видання, Енергоефективність в галузях економіки України-2021

Розмір шрифта: 
ВПЛИВ ПОКАЗНИКІВ ДЖЕРЕЛА ТЕПЛОПОСТАЧАННЯ БУДІВЛІ НА РІВЕНЬ ЇЇ ЕНЕРГОСПОЖИВАННЯ ТА КЛАС ЕНЕРГОЕФЕКТИВНОСТІ
Дмитро Вікторович Степанов, Олексій Вікторович Бабенко, Лариса Василівна Скородзієвська, Руслан Володимирович Ящук

Остання редакція: 2021-11-20

Анотація


Наведено актуальність впровадження високоефективного обладнання для теплохолодопостачання будівель. Проаналізовано ДСТУ для визначення енергоспоживання будівлі. Розроблено модель для розрахунку енергоспоживання системи опалення та охолодження адміністративної будівлі з використанням різних джерел теплоти і холоду. Оцінено вплив джерела енергії для систем опалення та охолодження на питоме енергоспоживання та клас енергоефективності будівлі

Ключові слова


енергоспоживання; охолодження; опалення; система генерування; енергоефективність

Посилання


Наказ Мінрегіону України №169 від 11.07.2018 Про затвердження Методики визначення енергетичної ефективності будівель. Режим доступу: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0822-18#Text

ДСТУ Б А.2.2-12:2015 – Енергетична ефективність будівель. Метод розрахунку енергоспоживання при опаленні, охолодженні, вентиляції, освітленні та гарячому водопостачанні. Мінрегіон України, 2015.


Степанов Д.В. Оцінка ефективності джерел енергії для системи теплохолодопостачання  / Д. В. Степанов, Н.Д. Степанова //Сучасні технології матеріали і конструкції в будівництві. - №1. – 2017. - С.118-122. 


Степанов Д.В., Дуднік І.Ю., Мєтла Д.О. Заходи для зменшення енергоспоживання системи охолодження адміністративної будівлі  //Матеріали L науково-технічної конференції підрозділів Вінницького національного технічного університету (НТКП ВНТУ–2021) : збірник доповідей. – Вінниця : ВНТУ, 2021. – С. 1869–1872.        


Повний текст: PDF