КОНФЕРЕНЦІЇ ВНТУ електронні наукові видання, Енергоефективність в галузях економіки України-2021

Розмір шрифта: 
ВИБІР НАЙБІЛЬШ ЕКОЛОГІЧНОГО СПОСОБУ ПІДГОТОВКИ ЛЮДСЬКОГО ТІЛА ДО ПОХОВАННЯ
Ольга Олегівна Колеснік, Олена Володимирівна Підгорна

Остання редакція: 2021-11-21

Анотація


Досліджено та проаналізовано вплив на екологію та економіку традиційного та альтернативних видів поховань, визначено основні проблеми даних типів, та запропоновано найбільш оптимальний для сучасних українських реалій.


Ключові слова


типи поховань; поховання; екопоховання; екокладовища; ресомація; кремація; кріомація

Посилання


  1. Про поховання та похоронну справу: Закон України від 16.10.2020, підстава - 124-IX. – Режим доступу до ресурсу:  https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1102-15.#Text.
  2. Кріннінґер Т. Суперечка довкола поховань: чи шкодить людський прах довкіллю? [Електронний ресурс] / Т. Кріннінґер, Д. Білик // Deutsche Welle. – 2016. – Режим доступу до ресурсу: https://p.dw.com/p/1HcT5.
  3. Стан галузі поховання в Україні за 2020 рік [Електронний ресурс] // веб-сайт Міністерства розвитку громад та територій України. – 2021. – Режим доступу до ресурсу: https://www.minregion.gov.ua/napryamki-diyalnosti/zhkh/terretory/stan-galuzi-pohovannya-v-ukrayini-za-2020-rik/.
  4. Божкова В. В., Білан А. О. Проблеми та перспективи реформування сфери ритуальних послуг. Державне управління: удосконалення та розвиток. 2019. № 5. – Режим доступу до ресурсу: http://www.dy.nayka.com.ua/?op=1&z=1427.
  5. Кремер У. Розчинені у вічності [Електронний ресурс] / Уильям Кремер // BBC.сom. – 2017. – Режим доступу до ресурсу: https://www.bbc.com/russian/resources/idt-sh/dissolving_the_dead_russian.

Повний текст: PDF