КОНФЕРЕНЦІЇ ВНТУ електронні наукові видання, VІІІ Міжнародний з’їзд екологів

Розмір шрифта: 
НАВЧАЛЬНО-НАУКОВА ШКОЛА ГЕОІНФОРМАЦІЙНОГО МОНІТОРИНГУ ДОВКІЛЛЯ ДЕРЖАВНОЇ ЕКОЛОГІЧНОЇ АКАДЕМІЇ ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ ОСВІТИ ТА УПРАВЛІННЯ
Роман Шевченко

Остання редакція: 2021-09-19

Анотація


В Україні спеціалістів, творчий та інтелектуальний потенціал яких задіяний у сфері космогеодезії, поки не має. Це величезний брак кадрів та прогалина в освітніх послугах підготовки магістрів з космічної геодезії, землеустрою, адміністрування землекористування для потреб стратегічних видів промисловості України. Це може стати перепоною інтеграції України в європейський моніторинговий хаб та імплементацію його діяльності в Україні.

Державна екологічна академія післядипломної освіти та управління (далі – ДЗ «ДЕА») веде свою науково-педагогічну та еколого-просвітницьку діяльність із початку 90-х рр. ХХ ст. Вона іменувалася по різному. З початку, у 1990 р. – була заснована Академія ім. Св. Кирила та Мефодія, просвітницьким завданням якої постали екологічні проблеми України та підвищення кваліфікації кадрів природоохоронної сфери, що діяв на комерційних засадах. На її базі у 1992 р. був створений Державний інститут підвищення кваліфікації та перепідготовки кадрів Міністерства екології та природних ресурсів України. У 2000-х рр. заклад був реорганізований у Державний екологічний інститут Міністерства охорони навколишнього природного середовища, який у 2004 р. отримав статус Академії післядипломної освіти та управління, яка успішно працює до сьогодення.


Ключові слова


моніторинг довкілля, екологічна академія, післядипломна освіта, геоінформаційні технології

Повний текст: PDF